• Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat joi că va căuta „măsuri concrete” din partea Israelului pentru a minimiza daunele provocate civililor din Gaza.
  • Șeful militar israelian afirmă că forțele militare din Gaza au „încercuit” din mai multe direcții.
  • Președintele Joe Biden a promis sprijin total și un ajutor militar sporit Israelului pentru loviturile de represalii în Gaza.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, face a doua sa vizită în Israel de când Hamas a lansat atacurile, pe 7 octombrie, iar Israelul a început ofensiva de represalii în Gaza.

Blinken va purta, de asemenea, discuții în Iordania. Vizita vine în contextul în care Israelul a declarat joi seară că armata sa a încercuit complet orașul Gaza și că s-a angajat în lupte față în față cu luptătorii Hamas.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat joi că va căuta „măsuri concrete” din partea Israelului pentru a minimiza daunele provocate civililor din Gaza, în timp ce se îndreaptă spre a doua sa călătorie de criză în Orientul Mijlociu, scrie France 24.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Președintele Joe Biden a promis sprijin total și un ajutor militar sporit Israelului pentru loviturile de represalii în Gaza, dar, într-o vizibilă schimbare de ton, a exprimat, de asemenea, empatie față de suferința palestinienilor, ceea ce a stârnit furie în unele părți ale lumii.

„Vom vorbi despre pași concreți care pot și ar trebui să fie luați pentru a minimiza răul provocat bărbaților, femeilor și copiilor din Gaza”, a declarat Blinken reporterilor în timp ce zbura de la baza aeriană Andrews Air Force Base din afara Washingtonului.

Între timp, șeful militar israelian afirmă că forțele militare din Gaza au „încercuit” din mai multe direcții.

„Menținem un nivel ridicat de pregătire în toate domeniile. Operăm la frontiera de nord, luptăm cu hotărâre împotriva terorismului palestinian în Iudeea și Samaria, cu accent pe organizația Hamas”, a adăugat Halevi.

Citește și