• Bărbatul de 52 de ani le-a spus agenților FBI că l-a atacat pe Chauvin la acea dată ca o legătură simbolică cu mișcarea Black Lives Matter.
  • El a dezvăluit, de asemenea, că se gândește să-l atace pe Chauvin de peste o lună.
  • „Măsuri de salvare” au fost luate după înjunghierea din biblioteca închisorii.

Derek Chauvin – fostul ofițer de poliție închis pentru uciderea lui George Floyd – a fost înjunghiat de 22 de ori cu un „cuțit improvizat” în închisoare. John Turscak a fost acuzat de tentativă de omor în urma atacului din 24 noiembrie.

Bărbatul de 52 de ani, un fost membru al mafiei mexicane, le-a spus agenților FBI că l-a atacat pe Chauvin la acea dată ca o legătură simbolică cu mișcarea Black Lives Matter. El a dezvăluit, de asemenea, că se gândește să-l atace pe Chauvin de peste o lună – și a spus că l-ar fi ucis pe deținutul de profil înalt dacă ofițerii nu ar fi intervenit atât de repede, scrie Sky News.

„Măsuri de salvare” au fost luate după înjunghierea din biblioteca închisorii, iar medicii se așteaptă ca Chauvin să supraviețuiască. Turscak a fost, de asemenea, acuzat de trei capete de acuzare pentru agresiune și s-ar putea confrunta cu încă 60 de ani după gratii dacă va fi găsit vinovat. El trebuia să-și încheie pedeapsa actuală până în 2026.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

El a condus o facțiune a mafiei mexicane din Los Angeles la sfârșitul anilor 1990 și a primit porecla de „Străin”. Fostul membru al bandei a devenit ulterior informator FBI și a înregistrat conversații cu asociații săi în speranța de a primi o sentință mai ușoară.

Chauvin fusese mutat la închisoarea din Tucson, Arizona, în august anul trecut – și la acea vreme, avocatul său a cerut ca el să fie ținut departe de alți deținuți pentru propria sa protecție. Polițistul în dizgrație a fost condamnat pentru crimă de gradul doi și încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd după ce și-a apăsat un genunchi pe gât timp de nouă minute și jumătate în fața unui magazin din Minnesota, în 2020.

Citește și