• Noua lege a salarizării condiție asumată prin PNRR rămâne în analiza Coaliției.
  • Altă prioritate a Parlamentului este Codul Urbanismului.
  • Majoritatea noilor proiecte de lege prevăd sancțiuni severe a inițiativelor deputaților.

Parlamentul are pe agendă în acest an mai multe priorități legislative, iar unele dintre ele așteaptă doar votul final în Camera Deputaților. Sunt, de asemenea, proiecte de lege asumate prin PNRR.

Ce are pe agendă Parlamentul în acest an

Noua lege a salarizării, condiție asumată prin PNRR, rămâne în analiza Coaliției de guvernare. Proiectul ar fi trebuit să fie adoptat în parlament încă de anul trecut, însă continuă discuțiile pe această temă cu toate categoriile socio-profesionale.

O condiție impusă prin PNRR este limitarea sporurilor la maximum 20% din salariul de bază. Mai avem Proiectul de lege prin care șoferii prinşi băuţi sau drogați și care au fost condamnați să piardă dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de 10 ani așteaptă dezbaterea și votul final în Camera Deputaților.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Inițiativa social-democratului Robert Cazanciuc prevede sancțiuni severe, inclusiv circumstanțe agravante pentru persoanele implicate în consumul de droguri. Un alt proiect important este Codul Urbanismului, care ar trebui să clarifice modul prin care se va putea construi pe teritoriul național, proiect aflat, de asemenea, în atenția deputaților pentru votul final.

Citește și