• ChatGPT e punct focal al discuției, atrăgând atenția lui Gates, Altman și liderilor tech.
  • Bill Gates recunoaște succesul al ChatGPT și își exprimă admirația pt. echipa OpenAI.
  • Altman face descoperiri în dezvoltarea ChatGPT. Compară rețelele neuronale cu creierul uman.

Într-un podcast pe nume „Unconfuse Me”, Bill Gates și Sam Altman discută despre inteligența artificială și oferă o privire profundă în evoluția și viitorul AI. Atât despre reglementări cât și idespre impactul asupra societății.

Ce s-a discutat mai exact la acest podcast?

Discuția evidențiază centrul de atenție asupra lui ChatGPT, care i-a captat-o atât a lui Gates, cât și a celor din domeniul tehnologiei. Co-fondatorul Microsoft recunoaște că este surprins de succesul ChatGPT și își exprimă admirația pentru munca echipei OpenAI. Sam Altman spune că au avut multe provocări și au făcut multe descoperiri atunci au dezvoltat ChatGPT.

El a comparat rețelele neuronale ale sistemului cu creierul uman și a subliniat optimismul său în ceea ce privește obținerea unei înțelegeri mai profunde a funcționării interne a acestor modele AI. Altman evidențiază multimodalitatea ca o caracteristică cheie a modelelor de generație următoare, integrând vorbirea, imaginile și videoclipurile cu textul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De asemenea, se pune accent pe necesitatea îmbunătățirii capacității de raționament a sistemelor AI, precum și pe importanța fiabilității și personalizării acestora. În ceea ce privește reglementarea AI, Altman propune înființarea unui organism global de reglementare asemănător Agenției Internaționale pentru Energie Atomică și subliniiază nevoia cooperării internaționale în abordarea implicărilor profunde ale sistemelor AI, iar Bill Gates are o viziune pozitivă asupra AI în menținerea democrației și în promovarea păcii mondiale. Evidențiază importanța tehnologiei în adresarea problemelor complexe și a polarizării.

Citește și