• Specialiștii estimează că această industrie are potențialul de a genera între 55 și 60 de miliarde de dolari pe an.
  • Fenomenul e-waste devine o problemă globală, cu aproape 50 de milioane de tone de deșeuri electronice aruncate în țările din lumea a treia.
  • Lipsa infrastructurii în acest domeniu reprezintă o provocare majoră.

Mai multe start-up-uri au decis să investească în proiecte care reciclează materialele prețioase din componentele gadget-urilor. Aceste start-up-uri profită, astfel, de o piață lipsită de concurență. Tocmai de aceea, câștigurile pot ajunge până la 85.000 de dolari pe zi. În plus, specialiștii anticipează că o astfel de industrie poate genera până la 55-60 de miliarde de dolari pe an.

E-waste – un domeniu nou, o problemă nouă

Circuitele laptop-ului, smartphone-ului sau ale altor gadget-uri conțin metale prețioase, precum aurul sau cuprul. Tehnologia avansează, dispozitivele electronice sunt schimbate din ce în ce mai rapid, iar fenomenul de e-waste devine o problemă alarmantă la nivel mondial. Aproape 50 de milioane de tone de deșeuri electronice ajung să fie aruncate în țările din lumea a treia. Inițiativele guvernamentale în această direcție sunt foarte slabe. În SUA, spre exemplu, sunt reciclate doar 15% dintre aceste deșeuri.

Câștigurile anticipate de specialiști ar putea fi posibile în cazul în care s-ar colecta și s-ar recicla tot ceea ce poate fi încadrat la e-waste. Problema cea mai mare este lipsa infrastructurii, care ar putea îndemna mai multe companii să investească în tehnologii de reciclare.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și: