• Trei soldați ai armatei americane au fost uciși și peste 30 de membri ai serviciului au fost răniți într-un atac cu dronă asupra unui mic avanpost american din Iordania.
  • Uciderea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, lângă granița cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situații deja precare din Orientul Mijlociu.
  • Președintele Joe Biden a promis că cei responsabili pentru atac vor fi trași la răspundere.

Trei soldați ai armatei americane au fost uciși și peste 30 de membri ai serviciului au fost răniți într-un atac cu dronă asupra unui mic avanpost american din Iordania, au declarat oficialii americani pentru CNN, marcând prima dată când trupele americane au fost ucise de focul inamicului în Orientul Mijlociu, de la începutul războiului din Gaza.

Uciderea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, lângă granița cu Siria, reprezintă o escaladare semnificativă a unei situații deja precare din Orientul Mijlociu. Oficialii au spus că drona a fost lansată de militanți susținuți de Iran și părea să provină din Siria.

Comandamentul Central al SUA a confirmat duminică într-o declarație că trei membri ai serviciului au fost uciși și peste 25 au fost răniți într-un atac cu dronă unidirecțională care „a impactat o bază din nord-estul Iordaniei”. Doi oficiali americani au declarat pentru CNN că drona a lovit în vecinătatea locuințelor de pe bază și că trei membri ai serviciului răniți au fost evacuați din zonă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Duminică, președintele Joe Biden a promis că cei responsabili pentru atac vor fi trași la răspundere, spunând că, în timp ce încă se strâng informații, „știm deja că atacul a fost efectuat de grupuri militante radicale susținute de Iran care operează în Siria și Irak”.

Atacul este o escaladare majoră a tensiunilor din Orientul Mijlociu, declanșate de atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Reacțiile oficialilor SUA

Tom Cotton, Senator Republican din Arkansas: „Singurul răspuns la aceste atacuri trebuie să fie represaliile militare devastatoare împotriva forțelor teroriste ale Iranului, atât în ​​Iran, cât și în Orientul Mijlociu”.

Jacky Rosen, Senator Democrat din Nevada: Iranul trebuie tras la răspundere”.


Rick Scott, Senator Republican din Florida: „Iranul pune sub semnul întrebării puterea și hotărârea Statelor Unite datorită liniștii lui @JoeBiden față de cel mai mare sponsor al terorismului din lume. Trebuie să se termine”.


Dan Sullivan, Senator Republican din Alaska: „Teroriștii susținuți de iranieni au depăşit o linie roşie prin uciderea a trei membri curajoși ai armatei americane şi prin rănirea altor zeci”.

Citește și