• Farmaciștii din UK pot oferi sfaturi și medicamente pentru 7 afecțiuni.
  • Printre afecțiuni sunt durerile în gât, de ureche și sinuzita.
  • Serviciul Pharmacy First ușurează munca medicilor de familie britanici.

Farmaciștii din Anglia pot oferi sfaturi și medicamente pentru șapte afecțiuni comune, cum ar fi mușcăturile de insecte infectate, durerea în gât și infecții ale tractului urinar. Serviciul Pharmacy First taie din presiunile puse pe medicii de familie britanici, care sunt suprasolicitați.

Nouă farmacii din zece oferă serviciul, dintr-un total de zece mii de farmacii britanice, spune Serviciul Național de Sănătate din Londra. Organizația speră ca programările la medicul de familie din țară să scadă cu 30 de milioane în fiecare an.

Date recente arată că unul din douăzeci de pacienți trebuie să aștepte patru săptămâni ca să-și vadă medicul de familie și unul din șase pacienți are de așteptat două săptămâni. De asemenea, un medic de familie din Anglia consultă în medie 2,300 de pacienți pe an.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Marea Britanie lansează un program de sănătate menit să reducă presiunea asupra sistemului medical. Șapte afecțiuni, printre care zona zoster, sinuzita și durerile de gât, nu vor mai necesita programare la medicul generalist. Pacienții vor putea consulta, de acum înainte, farmacistul iar acesta le va putea prescrie tratamentul adecvat.

Citește și: