• Bill Gates, Elon Musk și Jeff Bezos își controlează strict angajații.
  • Șefii marilor companii sunt celebri pentru stilul de micromanagement.
  • Angajații Microsoft, Tesla și Amazon se plâng de programul de lucru.

Cât de obsedat de micromanagement e șeful tău? Cât de pretențios este? Câtă presiune simți la job din partea lui?

Bill Gates, Elon Musk sau Jeff Bezos sunt câțiva dintre șefii de companii cunoscuți pentru pasiunea lor pentru micromanagement. Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, a dezvăluit că Bill Gates obișnuia, la începuturile companiei, să memoreze numerele mașinilor angajaților companiei pentru a se asigura că aceștia vin la birou și în weekend.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Elon Musk este un alt șef cunoscut pentru programul de lucru cu care și-a obișnuit angajații. Mai mulți angajați de la Tesla s-au plâns de turele de 12 ore și de faptul că au fost nevoiți să doarmă la birou, pe podea, din cauza  programului.

Și Jeff Bezos a provocat nemulțumiri printre angajați. Câțiva șoferi de la Amazon au dat în judecată compania susținând că, în timpul turelor, erau obligați să urineze în sticle pentru a nu pierde vremea cu mersul la baie.

La polul opus, miliardarul Warren Buffett e celebru pentru stilul lejer de management.

Angajații săi își fac singuri programul. Un amplu studiu publicat în Asian Journal of Economic and Banking arată că managerii obsedați de control își demoralizează oamenii din subordine și provoacă scădere productivității.

Citește și