• Kabosu, faimoasa cățelușă Shiba Inu din meme-ul „doge”, a murit vineri la vârsta de 18 ani, anunțată de proprietara sa Atsuko Sato.
  • Kabosu a devenit celebră pe internet în 2010 datorită unei fotografii care a inspirat meme-ul „doge”, devenind ulterior simbolul criptomonedei Dogecoin.
  • Kabosu avea leucemie și boală hepatică; Sato plănuiește o „adunare de rămas bun” duminică pentru a onora impactul ei asupra internetului și comunității Dogecoin.

Kabosu, cățelușa care a lansat o mie de meme „doge”, a murit, a anunțat vineri proprietarul ei, scrie CNN.

Japonezul Shiba Inu „a căzut într-un somn adânc” vineri dimineață, la vârsta de 18 ani, a scris Atsuko Sato într-o postare pe blog.

„În afara ferestrei, păsările cântau într-o dimineață frumoasă. În timp ce o atingeam, ea a murit ușor”, a scris Sato, o profesoară de grădiniță din orașul japonez Sakura

Recomandări

PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL
ZELENSKI CÂȘTIGĂ PRIMA RUNDĂ
SUMARIN RUSESC, REPERAT ÎN LARGUL COASTEI DE VEST A SCOȚIEI
CHINA TRIMITE DOI URȘI PANDA ÎN AUSTRALIA
CHATBOTUL A.I. DE LA META NU VINE ÎN EUROPA
ZELENSKI: PUTIN NU VA PUNE CAPĂT RĂZBOIULUI

„Cred că a fost cel mai fericit câine din lume.”

Kabosu a devenit unul dintre cele mai recunoscute animale de pe internet în 2010, când o fotografie cu ea pozând cu labele îndoite și o expresie îndoită s-a răspândit pe forumuri precum Reddit.

Acest lucru a declanșat o proliferare de meme „doge”, bazate pe o ortografie greșită intenționată a cuvântului „câine”, utilizatorii de internet făcând photoshop-uri chipul lui Kabosu pe produse de patiserie, repere și alte animale.

Popularitatea memelor „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când Kabosu a devenit chipul criptomonedei alternative Dogecoin – un răspuns ironic la Bitcoin, care reflecta dragostea internetului pentru memele animale. Au urmat și alte jetoane meme, inclusiv o monedă shiba inu.

Dogecoin îl numără pe Elon Musk printre fanii săi. În mai 2021, și-a chestionat milioanele de urmăritori pe Twitter dacă Tesla ar trebui să accepte criptomoneda ca plată.

Cu o lună mai devreme, când criptomonedele înregistrau o creștere a popularității, cererea pentru Dogecoin a crescut atât de mult, încât a spart pentru scurt timp sistemul de tranzacționare cu criptomonede al Robinhood, o platformă de tranzacționare și investiții în acțiuni.

O postare X de Dogecoin Friday a numit Kabosu „inspirația” comunității. „Impactul pe care l-a avut acest singur câine în întreaga lume este incomensurabil”, se arată în postare.

Sato a spus într-o serie de postări pe Instagram din 2022 că Kabosu avea leucemie și boală hepatică. Ea plănuiește să organizeze o „adunare de rămas bun” duminică.

Citește și