• Michael Sopejstal a vrut să cumpere bilet pentru 10 extrageri și a primit 10 jocuri pentru o extragere.
  • Sopejstal a putut alege între 25.000 USD pe an timp de 20 de ani sau 390.000 USD într-o singură sumă.
  • Șansele de câștig ale lui Sopejstal erau de 1 la peste 1,8 milioane și a ales plata într-o sumă.

Un bărbat din Statele Unite a câștigat aproape 400 de mii de dolari. Nu ar fi ceva deosebit, însă câștigul i-l datorează unui vânzător neatent. Șansele erau de 1 la 1,8 milioane, scrie CNN.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani avea un mic restaurant preferat, dar nu foarte aproape de locuința sa, și pentru acesta trebuia să meargă o dată la câteva săptămâni acolo. În drum, se oprea de fiecare dată la o benzinărie unde cumpăra un bilet de loto. Ce s-a întâmplat de data aceasta? El a cerut 10 jocuri pentru o extragere, iar, din greșeală, vânzătorul i-a dat un joc pentru 10 extrageri.

Acest bilet a fost extras la loteria noroc pe viață. Asta înseamnă că putea alege între a primi o sumă in full, în dolari ori putea primi o anumită sumă pe 20 de ani. El a ales prima variantă dintre cele două.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Cum se procedează în cazul unii astfel de câștig

La acest tip de loto, există două variante, alegi într-o singură sumă acest câștig ori alegi să fie plătit pe un anumit număr de ani. În cazul câștigătorului, el putea alege opțiunea de a primi 25.000 de dolari pe an, timp de 20 de ani sau să primească 390.000 de dolari in full, adică în mână. El a ales prima variantă, dar există și posibilitatea, la acest tip de loto, să câștigi între 3 și 1.000 de dolari pe zi. Această sumă s-ar vira pe zi câștigătorului, dar acest bărbat în vârstă de 60 de ani, care a câștigat din întâmplare, a ales să fie plătit in full.

Citește și