• Actorii se alătură grevei de la Hollywood, începută de scenariști.
  • La fel ca în cazul scenariștilor, cea mai mare sursă de venit era din reluările filmelor de la TV.
  • Acum, actori de top de la Hollywood au semnat o scrisoare prin care susțin greva.

Actorii se alătură grevei de la Hollywood, începută de scenariști pe 2 mai. Asta poate însemna că următorul sezon al serialului tău preferat va fi amânat și multe ar putea dispărea pentru totdeauna.

Motivul pentru care actorii fac grevă este legat de serviciile de streaming care nu le oferă destui bani, iar noul sistem de căutare a noilor abonați este considerat a fi nesustenabil. La fel ca în cazul scenariștilor, cea mai mare sursă de venit era din reluările filmelor de la TV. Acum, actori de top de la Hollywood au semnat o scrisoare prin care susțin greva. Scrisoarea a fost semnată de vedete precum Meryl Streep, Mark Ruffalo sau Jennifer Lawrence.

În prezent are peste 1.000 de semnături. Atât scenariștii cât și actorii fac grevă și pentru a obține restricții în ceea ce privește utilizarea inteligenței artificiale( A.I) în producții. Ei consideră A.I o amenințare existențială”. Pentru mulți din industria de divertisment, este o perspectivă de speriat că s-ar putea face producţii generate de computer fără echipă de filmare, actori sau scenarist.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Ce efecte a avut greva?

Filmările pentru producții cunoscute, precum serialul Stranger Things de pe Netflix și filmul Blade, de la Marvel, au fost oprite odată cu greva scenariștilor. Dacă și actorii vor urma aceeași schemă, ar fi pentru prima dată în istoria Hollywoodului când actorii și scenariștii fac grevă în același timp din 1960, când Ronald Regan era președinte al sindicatelor actorilor.

Astăzi expiră contractul semnat de Federația Americană a Artiștilor de Televiziune, după o prelungire a termenului limită ce a întârziat cu aproape două săptămâni posibilitatea unei mega greve. Uite ce a declarat Matt Damon.

Citește și