• Noul film animat Pixar „Lightyear” al lui Disney prezintă un cuplu gay.
  • Actorul Chris Evans, cel care este vocea personajului principal a aplaudat mișcărea făcută de cei de la Disney și i-a numit pe cei care au reacționat negativ idioți.
  • „Lightyear” a fost interzis în Emiratele Arabe Unite, deoarece descrie homosexualitatea.

Noul film animat Pixar „Lightyear” al lui Disney prezintă un cuplu gay, cel mai recent pas al companiei de a arăta pe marele ecran grupuri subreprezentate în mod tradițional.

Actorul Chris Evans, cel care este vocea personajului principal din „Lightyear”, a aplaudat mișcările care reflectă toate categoriile de oameni și a spus că cei care reacționează negativ ar trebui să fie ignorați.

Adevărul adevărat este că acești oameni sunt niște idioți”, a spus Evans într-un interviu pentru Reuters înainte de debutul filmului „Lightyear” în cinematografe.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De fiecare dată când a existat un progres social pe măsură ce ne trezim, povestea americană, povestea umană este una de trezire și creștere socială constantă și asta este ceea ce ne face buni”, a adăugat el.

„Lightyear” a fost interzis în Emiratele Arabe Unite, deoarece descrie homosexualitatea, iar Disney nu a putut obține permisiunea de a difuza filmul în alte 13 țări din Orientul Mijlociu și Asia.

Filmul este inspirat după Pixar, după versiunea lui Buzz Lightyear, prezentată în apreciata franciză „Toy Story”.

Evans îi dă viață lui Buzz Lightyear, un legendar astronaut. Prietenul apropiat al lui Buzz din film este o femeie care se căsătorește cu o altă femeie. O scenă care arată reperele în relația de cuplu include un scurt sărut.

„Întotdeauna vor fi oameni care se tem și care nu sunt conștienți și care încearcă să se țină de ceea ce a fost înainte. Dar acești oameni mor ca dinozaurii”, a spus Evans. „Cred că scopul este să nu-i băgăm în seamă, să mergem înainte și să îmbrățișăm evoliția care ne face oameni.”

Producătorul Galyn Susman a fost întrebat de ce telespectatorii „nu se supără mai mult când văd relații eșuate”.

În „Lightyear”, „Avem o relație care durează o viață întreagă. În filme este vorba despre iubire și sustinere.„Ar trebui să fim cu toții atât de norocoși să avem astfel de relații în viața noastră”, a adăugat ea.