• Fonda l-a descris ca fiind un cancer foarte ușor de tratat… așa că mă simt foarte norocoasă.
  • Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puțin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic.
  • În 2016, ea și-a petrecut Ziua Recunoștinței printre protestatarii de la Standing Rock, care demonstrau împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

Actrița Jane Fonda a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer și face chimioterapie. Într-o postare către cei 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, actrița în vârstă de 84 de ani a spus că are limfom non-Hodgkin.

Fonda l-a descris ca fiind un cancer foarte ușor de tratat… așa că mă simt foarte norocoasă. A folosit postarea sa pentru a evidenția starea sistemului de sănătate din SUA și a spus că va continua cu activismul său pentru climă. Ea a scris că se simte norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente. Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată în acest sens.

Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea mulți nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc eu și acest lucru nu este corect.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Limfomul non-Hodgkin este un cancer mai puțin frecvent care se dezvoltă în sistemul limfatic – vasta rețea de vase și glande din organism. Fonda a scris că va face șase luni de chimioterapie, dar nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu pentru cilmă. Actrița premiată cu Oscar a debutat în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five și On Golden Pond.

Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix. Fonda este cunoscută și ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus vocal războiului din Vietnam. Mai recent, a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea și-a petrecut Ziua Recunoștinței printre protestatarii de la Standing Rock, care demonstrau împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

În postarea sa, Fonda a spus că diagnosticul ei a scos în evidență importanța comunității pentru ea. Cancerul este un profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De a crește și de a aprofunda propria comunitate, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.

Trăim cea mai importantă perioadă din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot.

În finalul postării sale, Fonda a subliniat alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie – în care toate locurile din Camera Reprezentanților a SUA și puțin peste o treime din cele din Senat, sunt puse la bătaie.

Se apropie alegerile de la jumătatea mandatului și sunt mai mult decât importante, așa că puteți conta pe mine să fiu alături de voi în timp ce creștem armata noastră de campioni ai climei, a scris ea.