• Considerată „regina incontestabilă a premiilor Brits”, Adele a marcat revenirea sa în Marea Britanie cu o seară de succes la ceremonie, oferind o performanță live rară și obținând trei premii.
  • Artista a dedicat premiile fiului său și fostului ei soț.
  • Printre câștigătorii Brit Awards 2022 se află și Olivia Rodrigo, Billie Eilish și Dua Lipa.

Cântăreaţa Adele este marea câştigătoare de la gala Brit Awards 2022. Artista a câştigat trei din cele patru categorii la care a fost nominalizată. Succesul de marți seară îi ridică numărul total de premii Brits la 12  și o face artista solo cu cele mai multe premii din toate timpurile.

Gala Brit Awards 2022 a avut loc pe 02 Arena din Londra, marţi seară. Evenimentul, transmis LIVE pe Youtube a fost prezentat de actorul britanic Mo Gilligan. Seara a debutat cu o reprezentație surpriză a cântărețului Ed Sheeran alături de trupa Bring Me The Horizon, relatează Sky News.

Adele a câştigat premiul pentru  „cel mai bun cântec” („Easy On Me”), „artistul anului” şi „cel mai bun album” („30″). La cea de-a patra categorie la care a fost nominalizată, „cel mai bun artist pop/R&B” a fost declarată câştigătoare Dua Lipa. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Descris ca fiind „albumul de divorț” al lui Adele, după despărțirea de Simon Konecki, vedeta, vizibil emoționată, a adus un omagiu fiului și fostului ei soț în ultimul ei discurs din această seară, spunând: „Acest album a reprezentat toate călătoriile noastre, nu doar a mea”.

Sunt foarte mândră de mine pentru că m-am ținut de cuvânt și am scos un album care a fost despre ceva atât de personal pentru mine, pentru că nu mulți oameni mai fac așa ceva. Fiul meu a fost foarte înțelegător. Atât de înțelegător, bun și răbdător cu mine în ultimii doi ani. Este pentru el.„, a mai adăugat artista.

Cântecul internaţional al anului a fost desemnat „Good 4 You”, interpretat de Olivia Rodrigo. „Cel mai bun artist dance” a fost desemnată Becky Hill. Billie Eilish a fost desemnată „cel mai bun artist internaţional”. Little Simz a primit premiul pentru „cel mai bun artist debutant”. Duo-ul alcătuit din Bruno Mars şi Anderson Paak a câştigat premiul pentru „cel mai bun grup internaţional”, iar premiul pentru compozitorul anului a fost câștigat de Ed Sheeran.