Alain Delon, actorul emblematic al cinematografiei franceze, a murit la vârsta de 88 de ani

Actorul francez care a jucat în „La Piscine” și „Le Guépard” a murit la vârsta de 88 de ani, au anunțat duminică, 18 august, cei trei copii ai săi, conform RTL.

Puține vedete franceze au lăsat o impresie atât de durabilă. Dar cinematografia franceză își ia acum adio de la una dintre cele mai importante personalități. Alain Delon a murit la vârsta de 88 de ani, au anunțat duminică, 18 august, copiii actorului pentru AFP.

Alain Delon a fost unul dintre cei mai populari actori ai cinematografiei franceze, începându-și cariera în anii 1950, când avea doar 22 de ani. De atunci, actorul a jucat în aproape 90 de lungmetraje apreciate, printre care Plein Soleil, Borsalino, Le Samouraï și La Piscine.

De asemenea, și-a construit o reputație internațională solidă, jucând în Le Guépard și Rocco et ses frères, ambele ale celebrului regizor italian Luchino Visconti. Talentul său a fost recunoscut în 1985, când a câștigat Césarul pentru cel mai bun actor pentru filmul Notre histoire. În mai 2019, el a primit un Palme d’honneur pentru întreaga sa carieră în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. „Este un fel de omagiu postum, dar în timpul vieții mele”, a mărturisit el, emoționat, pe scena de la Palais des Festivals.

Exit mobile version