- Tinerii au fost cei mai afectați de restricții.
- Mulți dintre aceștia au renunțat la pasiunile lor din cauza restricțiilor.
- Acum, pentru noua generație, este mult mai importantă viața offline.
Înainte de pandemie, ne plângeam că noua generație trăiește mai mult în online și uită de viața reală.
Dar a apărut coronavirusul și metehnele s-au schimbat. Obligați să stea mai mult în case, tinerii s-au plictisit.
Din cauza restricțiilor, au fost nevoiți să renunțe și la pasiuni.Este și cazul lui Andrei. Înainte de pandemie făcea muzică și mergea des la studio. Pentru a fi în siguranță, a renunțat, pentru moment, la visul lui.
„De obicei, înainte de pandemie, ieşeam foarte des la terase şi în parcuri. De la un timp am început să creez şi muzică şi mergeam la studiouri să înregistrez şi să fac instrumentale. Din păcate acum nu prea mai pot să fac treaba asta. Doar acasă, mi-am făcut singur, am mai tras la telefon că să văd cum s-ar auzi şi cam atât”, Andrei Cazimirovici, 17 ani, elev.
Anul 2020 a fost unul greu pentru adolescenţi. Le-au lipsit prietenii, vacanțele și timpul petrecut afară. Cele mai multe bătăi de cap le-a dat, însă, școala online. În prima zi din 2021, Ștefania și Valentina fac o retrospectivă a acestui an total atipic.
„Înainte de pandemie eram într-a doispea, mă pregăteam să termin liceul, să intru la facultate şi îmi amintesc că ieşeam, că voiam să ieşim. Şi apoi a venit pandemia şi a stricat totul.”, spune Ștefania Derveşteanu, 19 ani, studentă.
„Eram mult mai liberă, aveam libertatea de a ieşi cu prietenii, de a vedea locuri noi, lucruri noi.”, a spus Valentina Pascalău, 18 ani, elevă.
„Prefer lucrurile offline, preferam orele cu un profesor faţă în faţă, preferam să stau cu colegii, preferam să merg la meditaţii direct decât să le fac online, era mult mai bine atunci.”, a mai adăugat aceasta.