• Procesul intentat de Gutierrez Reed dă vina pe furnizorul de muniție Seth Kenney și pe compania sa PDQ Arm & Prop pentru că au introdus gloanțe reale pe platou.
  • Autoritățile au recuperat sute de cartușe de pe platoul de filmare al filmului „Rust” – un amestec de gloanțe oarbe, cartușe false și ceea ce păreau a fi gloanțe reale.
  • Baldwin a declarat că nu a știut că pistolul pe care îl ținea în mână conținea un glonț real atunci când acesta s-a descărcat în timp ce era îndreptat spre Hutchins.

Un nou proces a acuzat miercuri un furnizor de muniție că a creat condiții periculoase pe platoul de filmare „Rust” unde o armă ținută de actorul Alec Baldwin a ucis directorul de imagine. Totul s-a întâmplat din cauza faptului că a existat muniție reală în o cutie care trebuia să conțină cartușe fictive.

Procesul a fost intentat la tribunalul districtual din statul New Mexico de Hannah Gutierrez Reed, armurierul care a supravegheat armele de foc, muniția și instruirea pe platoul de filmare al filmului „Rust”, împreună cu alți doi colegi. Halyna Hutchins, directorul de imagine, a fost împușcată și a murit pe 21 octombrie în timpul unei repetiții pentru „Rust”, la o fermă de la periferia orașului Santa Fe, în nordul statului New Mexico.

Biroul șerifului din comitatul Santa Fe, care conduce o anchetă privind cauza morții, a declarat că este prea devreme pentru a stabili dacă vor fi depuse acuzații, relatează CTVNews.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Procesul intentat de Gutierrez Reed dă vina pe furnizorul de muniție Seth Kenney și pe compania sa PDQ Arm & Prop pentru că au introdus gloanțe reale pe platou, unde trebuiau să fie prezente doar gloanțe oarbe și manechine.

Kenney nu a putut fi contactat pentru comentarii. El a declarat anterior că era sigur că firma sa nu a trimis niciun cartuș viu pe platoul de filmare al „Rust”.

Procesul adaugă noi detalii la lanțul de custodie a armelor și muniției de pe platoul de filmare din 21 octombrie, descriind apariția unei cutii noi de muniție – presupusă a fi cartușe fictive inofensive fără explozibil – cu puțin timp înainte ca un revolver să fie încărcat și transmis lui Baldwin.

Baldwin a declarat că nu a știut că pistolul pe care îl ținea în mână conținea un glonț real atunci când acesta s-a descărcat în timp ce era îndreptat spre Hutchins. Anchetatorii încearcă să afle de unde a provenit glonțul cu glonț real, percheziționând în decembrie sediul din Albuquerque al PDQ Arm & Prop.

Noul proces caută să obțină despăgubiri în cadrul unui proces cu juriu pentru acuzații de practici comerciale neloiale, introducerea de produse periculoase și etichete false și declarații false.

Aceasta afirmă că autoritățile au găsit pe platou „un număr suspect de șapte cartușe reale distribuite în interiorul cutiei de muniție, pe căruciorul de muniție și în bandoliere”.

Procesul îl acuză, de asemenea, pe Kenney că s-a introdus în investigații și a încercat să îl implice pe Gutierrez Reed.

Autoritățile au recuperat sute de cartușe de pe platoul de filmare al filmului „Rust”- un amestec de gloanțe oarbe, cartușe false și ceea ce păreau a fi gloanțe reale.

Autoritățile au emis un mandat de percheziție pentru telefonul lui Baldwin, căutând mesaje text, imagini, videoclipuri, apeluri sau orice alte informații legate de film.