• Harry Potter Day este celebrată pe 2 mai pentru a onora munca literară a lui J. K. Rowling.
  • C. Șiman: Universul pe care seria îl propune oricărui privitor este absolut cuceritoare.
  • C. Șiman: Sunt nerăbdător să aflu lista actorilor care vor juca în serialul care urmează.

Îți mai ofer un motiv de zâmbet astăzi. Este Harry Potter Day! De mai bine de un deceniu, pe 2 mai se sărbătorește în întreaga lume ziua dedicată universului magic creat de J.K. Rowling. Motivele pentru care majoritatea oamenilor iubesc  Ziua Harry Potter includ tema clasică a binelui împotriva răului,
fascinația pentru magie și nostalgia pentru o serie care a marcat generații de cititori.

Care este motivul pentru care seria de povești Harry Potter are atât de mulți fani?

„Universul pe care seria îl propune oricărui privitor este absolut cuceritoare și te absoarbe, pentru că îți oferă o libertate și o înțelegere a faptului că diferit nu e greșit, dimpotrivă, e chiar magic și cred că acesta este cel mai important lucru al acestei serii și e greu să nu fii, de fapt, fan Harry Potter”, a explicat Claudian Șiman, scriitor, pentru Aleph News.

Ce înseamnă Harry Potter pentru literatură și pentru lumea cinematografiei?

„Ca în cazul oricăror adaptări, și în cazul de față, experiența cărților și a filmelor nu fac decât să îmbogățească experiența, să fie o prelungire a imaginației și a magiei, care devin împreună, realitate”, a adăugat Claudian Șiman.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Urmează să apară și serialul. Ce așteptări să ai de la acesta?

Claudu Șiman, scriitor: „Personal, am așteptări foarte mari, deși mi se pare o foarte mare provocare pentru realizatorii serialului. Chiar dacă eu am crescut cu fenomenul Harry Potte, aștept cu nerăbdare serialul și, în special, distribuția și lista actorilor, pentru că deja cu toții știm clasicii actori care au interpretat aceste personaje și aici cred că va fi o problemă și o delicatețe, în ceea ce vor alege”.

Citește și