• „Joker: Folie à Deux” se lansează în cinematografe anul acesta pe 4 octombrie.
  • Lady Gaga interpretează o nouă versiune a lui Harley Quinn.
  • Regizorul Todd Phillips a declarat că muzică este un element esențial în film.

Lady Gaga armonizează muzica, dansul și o poveste de dragoste în continuarea filmului Joker, în primul trailer al acestuia. Cântăreața și actrița joacă o nouă versiune a lui Harley Quinn în Joker: Folie à Deux alături de Joaquin Phoenix, care a câștigat un Oscar pentru filmul original, scrie BBC.

Se pare că cei doi se întâlnesc și se îndrăgostesc în Arkham Asylum înainte de a evada și de a forma un duo muzical. Regizorul Todd Phillips a declarat că nu este un musical, așa cum se zvonise, dar că muzica este „un element esențial”. Phoenix a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa în Joker din 2019.

Iată câteva detalii esențiale pe care le poți vedea în noul film.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Gaga este o nouă Harley

Privirile lui Arthur Fleck (alias Joker) și ale lui Harley Quinn par să se întâlnească în timp ce ea ia parte la un grup de cântăreți în Arkham Asylum, unde a fost lăsat la sfârșitul filmului din 2019.

Ea este un psihiatru la instituție care este obsedată de comediant și „prințul coroanei” – dar aici, ea ar putea fi o colegă de detenție. Nu este foarte clar de care parte a gratiilor se află ea.

„Pare să confirme o schimbare masivă în povestea de origine a lui Harley Quinn”, a scris Alex Stedman de la IGN, „deoarece pare să o arate ca pacientă la Azilul Arkham mai degrabă decât ca psihiatru”.

Dar dacă ea lucrează mai degrabă decât să locuiască acolo, asta ar putea ajuta la explicarea modului în care îl poate ajuta să evadeze. „Hai să plecăm de aici”, șoptește ea, înainte ca cei doi să fie văzuți într-o secvență de dans pe un acoperiș. Aceasta se întrerupe brusc pe o stradă din Gotham City, unde ei își continuă dansul fără griji în timp ce vehiculele de urgență se grăbesc în direcția haosului pe care tocmai l-au provocat.

Trupa The Joker & Harley

„Folosim muzica pentru a ne face întregi – pentru a echilibra fracturile din noi înșine”, se aude personajul principal spunând în voiceover. Joker și-a găsit un partener în dragoste și crimă, dar și în muzică. Într-un clip, ei cântă ca Joker & Harley la o emisiune TV, cu tot cu formație completă și cântăreți de acompaniament.

Trailerul este acompaniat sonor de piesa „What the World Needs Now Is Love”, devenită celebră în 1965 de Jackie DeShannon. „Îmi place să spun că este un film în care muzica este un element esențial”, a declarat Phillips la CinemaCon marți, când a fost întrebat dacă este vorba despre un musical.

O nuntă albă?

La un alt moment dat, Harley, purtând o rochie de mireasă albă și un voal, dansează pe un culoar până la o capelă, unde Joker așteaptă într-un costum alb, aparent însoțit de cântăreți de fundal ca domnișoare de onoare. Aceasta este, totuși, una dintre cele câteva secvențe fantastice care amintesc de musicalurile clasice din filmele de la Hollywood.

Acest lucru a determinat o persoană de pe X să spună că arată ca musicalul La La Land din 2016, dar pentru „oameni care aud voci”.

Un cadru final fabulos

După ce a provocat un haos în masă, cu revolte pe străzi, o explozie într-o sală plină de camere de televiziune și Joker și Harley fugind dintr-o clădire în flăcări, trailerul se încheie liniștit cu Harley vizitându-l aparent pe Arthur în închisoare. Folosindu-se de rujul ei roșu, ea trasează o linie pe geamul dintre ei și îi spune: „Vreau să te văd pe tine cu adevărat.”

Fața posomorâtă a lui Phoenix se schimbă încet și se rupe într-un zâmbet mare, care se aliniază cu rujul acum defocalizat pentru a deveni brusc faimoasa vopsea roșie a feței lui Joker.

Filmul se lansează în cinematografe pe 4 octombrie, anul acesta.

Citește și