• Hunter Schafer, în vârstă de 25 de ani, a devenit celebră interpretând un personaj trans.
  • „Mi-au fost oferite tone de roluri trans și pur și simplu nu vreau să le fac”.
  • Mulți membri ai comunității transsexualilor au susținut că personajele trans ar trebui să fie interpretate de actori care sunt trans în viața reală.

Actrița din „Euphoria”, Hunter Schafer, a declarat că nu mai vrea să joace roluri transsexuale. Vedeta transsexuală în vârstă de 25 de ani a devenit celebră interpretând un personaj trans, Jules Vaughn, în drama de succes pentru adolescenți de la HBO, scrie BBC.

Schafer a spus că simte că poate merge mai departe ca actriță dacă „nu face din asta piesa centrală a ceea ce fac”. Ea a spus: „Am muncit atât de mult pentru a ajunge unde sunt, am trecut de aceste puncte foarte dificile în tranziția mea, iar acum vreau doar să fiu o fată și să merg în sfârșit mai departe.”

Ea a continuat: „Mi-au fost oferite tone de roluri trans și pur și simplu nu vreau să le fac. Nu vreau să vorbesc despre asta. Știu sigur că sunt una dintre cele mai faimoase persoane trans din mass-media în acest moment și simt un sentiment de responsabilitate, și poate un pic de vinovăție, pentru că nu am fost mai mult un purtător de cuvânt. Dar, în cele din urmă, cred cu adevărat că faptul că nu fac din asta piesa centrală a ceea ce fac îmi va permite să ajung mai departe”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

La Hollywood a existat o dezbatere de lungă durată cu privire la reprezentarea la casting, mulți membri ai comunității transsexualilor susținând că personajele trans ar trebui să fie interpretate de actori care sunt trans în viața reală.

Unii actori și-au cerut scuze sau și-au exprimat regretul pentru că au acceptat anterior roluri trans. În 2021, Eddie Redmayne a declarat despre distribuția sa în filmul The Danish Girl din 2015: „Am făcut acel film cu cele mai bune intenții, dar cred că a fost o greșeală.”

Alții au susținut că acest concept de actorie înseamnă să devii altcineva și că ar fi prea limitativ să joci doar roluri cu caracteristici împărtășite de actor.

Schafer a jucat alături de Zendaya, Jacob Elordi și Sydney Sweeney în drama „Euphoria”, premiată cu Emmy, care urmează să revină pentru un al treilea sezon. De asemenea, a jucat recent în prequel-ul „Hunger Games The Ballad Of Songbirds & Snakes” și va juca în viitorul thriller psihologic, „Cuckoo”.

Citește și