• Acțiunile Apple Inc. au scăzut cu 12% de la începutul anului.
  • Riscul cel mai mare este că acțiunile Apple ar putea rămâne blocate între 165-200$.
  • Acțiunile pot crește din nou, spun analiștii.

Dacă ai pariat pe Apple, știi deja că ai avut un trimestru slab. Acțiunile companiei scad, dar speranțele investitorilor rămân alături de compania lui Tim Cook, care pierde poziția de lider la bursă.

De ce au scăzut acțiunile Apple?

Acțiunile Apple au scăzut cu 12% de la începutul anului, marcând cel mai slab trimestru față de S&P 500 în peste un deceniu. Scăderea valorii de piață cu peste 300 de miliarde de dolari a fost influențată de vânzările în declin din China, supravegherea regulatorie a App Store-ului și preocupările investitorilor legate de perspectiva de creștere a companiei. Această situație a transformat Apple din cea mai valoroasă companie americană în a doua, după Microsoft.

Ce înseamnă această oscilație la bursă pentru short selleri?

Declinul acțiunilor Apple a fost profitabil pentru short selleri, care au câștigat 2.4 miliarde de dolari în profituri pe hârtie anul acesta, făcând din Apple cea de-a doua cea mai profitabilă poziție scurtă. Deși dimensiunea pozițiilor scurte deschise nu s-a schimbat semnificativ, acestea au scăzut față de nivelurile de anul trecut, oferind short sellerilor un impuls să-și închidă pozițiile.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Analistii tehnici sugerează că piața ar putea fi la un punct de întoarcere, cu cumpărători de ocazie gata să intervină. Craig Johnson de la Piper Sandler & Co. crede că acțiunile Apple nu vor scădea mult mai jos și că ar putea rămâne într-un interval între 165 și 200 de dolari.

Există speranță pentru un nou profit pe acțiunile Apple?

În ciuda provocărilor, Apple rămâne o opțiune de siguranță pentru investitori datorită modelului său de afaceri solid și generării puternice de numerar. Nancy Tengler de la Laffer Tengler Investments și Mark Newton de la Fundstrat Global Advisors subliniază că planurile masive de răscumpărare ale Apple și poziția sa de lider în tehnologie îi oferă acțiunilor un potențial de creștere pe termen lung.

Există, de asemenea, speculații că dacă alte acțiuni tehnologice scad, investitorii ar putea roti înapoi către Apple, văzută ca o investiție mai sigură.

Citește și