• Acesta este deja al doilea proces intentat împotriva actorului după ce a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins.
  • Echipa de avocați susține că procesul trebuie să fie respins.
  • Avocata Gloria Allred îl acuză pe actor că a jucat ruleta rusească când a tras cu arma.

Avocații actorului Alec Baldwin spun că procesul intentat de supervizorul de scenarii Mamie Mitchell, al doilea intentat în legătură cu împușcarea Halynei Hutchins pe platoul de filmare al filmului western „Rust”, nu conține nimic care să sugereze că „vreunul dintre inculpați știa că arma de recuzită conținea muniție reală”.

Acesta a fost al doilea proces intentat împotriva actorului în urma decesului cameramanului Halyna Hutchins, care a fost împușcată pe platoul de filmare al filmului western aflat în Santa Fe, New Mexico, în octombrie. Echipa de avocați a lui Baldwin spune că nu există nimic în acuzațiile doamnei Mitchell care să sugereze că cineva știa că arma de recuzită conținea muniție reală înainte de incidentul „fără precedent”.

„Nimic din afirmațiile reclamantei nu sugerează că vreunul dintre inculpați, inclusiv domnul Baldwin, a intenționat ca arma de recuzită să fie încărcată cu muniție reală”, au declarat avocații, în documentele raportate de mass-media americane. „Mai mult, nimic din afirmațiile reclamantului nu sugerează că vreunul dintre inculpați știa că arma de recuzită conținea muniție reală. Absența unor astfel de acuzații are, desigur, sens, deoarece incidentul este aparent fără precedent în industria cinematografică.”

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?

Avocații lui Baldwin au făcut aceste afirmații la Curtea Superioară din Los Angeles, luni, 24 ianuarie, potrivit documentelor judiciare. La depunerea procesului în noiembrie, avocata doamnei Mitchell, Gloria Allred, l-a acuzat pe actor că a jucat „ruleta rusească” atunci când a tras cu arma fără să o verifice și fără ca un armurier să facă acest lucru în prezența sa.

Starul se confruntă, de asemenea, cu un alt proces intentat de șeful de lumini al filmului, Serge Svetnoy, care a susținut că a suferit o „suferință emoțională severă” în urma incidentului. Pe lângă Baldwin, în ambele procese sunt numiți aproape două duzini de inculpați asociați cu filmul, printre care David Halls, asistentul de regie care i-a înmânat actorului arma, și Hannah Gutierrez Reed, care se ocupa de arme pe platou.

La începutul lunii ianuarie, Baldwin a distribuit o înregistrare video pe rețelele de socializare pentru a spune că afirmațiile potrivit cărora nu se conformează anchetei privind împușcăturile sunt o „minciună”. El a mai spus că nu a apăsat niciodată pe trăgaciul pistolului de recuzită, ci că acesta s-a declanșat atunci când a eliberat ciocanul – mecanismul care poate fi armat înapoi înainte de a trage.