• Cu un Beatle, o Spice Girl și vocea Planetei Pământ printre colaboratori, radiodifuzorul nu a putut fi acuzat că s-a zgârcit la capitolul vedete.
  • Și totuși, Majestatea Sa s-a simțit ușor ca un invitat neglijat la propria ei serată.
  • Narrată de Julie Walters, emisiunea a fost prezentată ca un omagiu adus reginei în contextul uriașelor transformări sociale care au avut loc de la încoronarea sa din iunie 1953.

În timp ce Regina Elisabeta a II-a a marcat 70 de ani de domnie, BBC a săpat adânc în agenda sa de contacte pentru un omagiu plin de celebrități pentru domnia sa, relatează The Telegraph.

Paul McCartney, artista cunoscută anterior sub numele de Geri Halliwell și David Attenborough s-au numărat printre capetele vorbitoare care au apărut în emisiunea The Queen: 70 Glorious Years (BBC One). Cu un Beatle, o Spice Girl și vocea Planetei Pământ printre colaboratori, radiodifuzorul nu a putut fi acuzat că s-a zgârcit la capitolul vedete.

Și totuși, Majestatea Sa s-a simțit ușor ca un invitat neglijat la propria ei serată. Narrată de Julie Walters, emisiunea a fost prezentată ca un omagiu adus reginei în contextul uriașelor transformări sociale care au avut loc de la încoronarea sa din iunie 1953. Și a devenit repede clar că tulburările sociale vor fi în centrul atenției, iar regina va fi lăsată deoparte.
Cu atâtea personalități care s-au aliniat pentru a-și spune părerea, 70 de ani glorioși a fost o vizionare captivantă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Privațiunile din anii postbelici au fost evocate de McCartney, care și-a amintit că a cântat pe vechi situri de bombardament. Și de Twiggy, care și-a amintit de tatăl ei săpând o groapă în grădina din spate pentru a depozita laptele (în zilele de dinaintea frigiderelor).

Abia în ultimele cinci minute, intervievații au primit permisiunea de a se lăuda din toată inima cu invitatul de onoare absent. „Ea chiar servește această țară”, a spus McCartney. „Regina ne centrează… ea a fost acolo de-a lungul întregii noastre vieți”, a adăugat Alesha Dixon, jurată la Britain’s Got Talent.

Șaizeci de minute în care jurații reality show-urilor și vedetele pop au spus lucruri frumoase despre regină ar fi putut fi un test de rezistență. Și totuși, ceea ce BBC a sfârșit prin a face în schimb a fost o amestecătură – în parte un tur al Marii Britanii de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, în parte un tribut pentru cel mai longeviv monarh. Niciunul dintre cele două elemente nu a reușit pe deplin.