• Benedict Timothy Carlton Cumberbatch este un actor englez.
  • Acesta vrea să se implice în a sprijini refugiații ucrianeni prin intermediul unor programe guvernamentale.
  • Cunoscut pentru rolurile sale în Sherlock sau The Imitation Game, Benedict Cumberbatch a declarat că este nevoie ca toți să facem ceva mai mult.

Duminică, actorul britanic Benedict Cumberbatch a declarat că speră să ia parte la un program guvernamental pentru a le oferi refugiaților ucraineni un loc unde să locuiască.

Noul program, „Case pentru Ucraina”, va permite membrilor publicului, organizațiilor de caritate, întreprinderilor și grupurilor comunitare să ofere cazare refugiaților care vor veni în Marea Britanie, chiar dacă nu au legături familiale.

„Este un moment cu adevărat șocant să fii un european aflat la două ore și jumătate de zbor de Ucraina și este ceva care planează asupra noastră”, a declarat Cumberbatch pentru Sky News, pe covorul roșu al Premiilor Academiei Britanice de Film de la Royal Albert Hall din Londra.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cumberbatch, cunoscut pentru rolurile sale din „Sherlock”, „The Imitation Game” și „Doctor Strange”, purta la reverul sacoului său o insignă rotundă cu culorile albastru și galben ale steagului ucrainean.

„Cu toții avem nevoie (…) să facem mai mult decât să purtăm o insignă. Trebuie să donăm, trebuie să facem presiuni asupra politicienilor noștri pentru a continua să creeze un fel de siguranță pentru refugiați și un refugiu aici pentru oamenii care suferă„, a spus el.

„Toată lumea trebuie să facă cât de mult poate … a existat un număr record de oameni care s-au oferit voluntari pentru a lua oameni în casele lor, sper să fac și eu parte din asta„.

Cumberbatch candidează la premiile BAFTA pentru premiul de actor principal pentru interpretarea unui fermier din anii 1920 în „The Power of the Dog”.