• Prețurile biletelor variază între 30 și 290 de lire sterline pentru spectacolele din semifinale și între 80 și 380 de lire sterline pentru spectacolele din marea finală.
  • Evenimentul principal al Eurovision – marea finală – va avea loc sâmbătă, 13 mai, cu începere de la ora 20:00.
  • Înainte vor avea loc două semifinale – una marți, 9 mai, și una joi, 11 mai.

Săptămâna viitoare se vor pune în vânzare biletele pentru cele nouă spectacole live de la ediția din acest an a concursului Eurovision.

Concursul va avea loc la Liverpool în luna mai, după ce Marea Britanie a fost aleasă să găzduiască competiția în numele Ucrainei, câștigătoarea din 2022, distrusă de război. Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea în concursul de anul trecut. Fanii care speră să vadă una dintre cele șase avanpremiere și trei spectacole televizate la ACC Liverpool vor trebui să se îndrepte spre site-ul Ticketmaster începând de marți la prânz.

Prețurile biletelor variază între 30 și 290 de lire sterline pentru spectacolele din semifinale și între 80 și 380 de lire sterline pentru spectacolele din marea finală. Evenimentul principal al Eurovision – marea finală – va avea loc sâmbătă, 13 mai, cu începere de la ora 20:00. Înainte vor avea loc două semifinale – una marți, 9 mai, și una joi, 11 mai.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Fanii au nevoie de un cont Ticketmaster pentru a putea cumpăra bilete – pentru fiecare spectacol în parte.

Concursul va fi difuzat pe BBC și va fi găzduit de cântăreața Alesha Dixon, actrița Ted Lasso Hannah Waddingham și cântăreața ucraineană Julia Sanina, alături de comediantul și gazda talk-show-ului, Graham Norton. Mii de bilete pentru concursul de cântece vor fi alocate ucrainenilor strămutați care locuiesc în Marea Britanie.

Aproximativ 3.000 de bilete pentru cei care au fugit din țara lor de origine când trupele rusești au invadat-o în februarie anul trecut vor fi subvenționate de guvern și vor costa 20 de lire sterline.

După ce grupul ucrainean de folk-rap Kalush Orchestra a câștigat Eurovisionul în 2022, țara trebuia să se pregătească pentru a găzdui concursul din acest an, dar organizatorii au decis că nu ar fi sigur de găzduit din cauza războiului.

În schimb, ocupanta locului al doilea – Marea Britanie – a fost invitată să acționeze ca gazdă.
Ultima dată când concursul Eurovision a avut loc în Marea Britanie a fost în 1998. În afara spectacolelor oficiale ale Eurovision, în Liverpool va avea loc un festival cultural de două săptămâni numit EuroFest, care va include evenimente gratuite și va cuprinde colaborări între artiști din Marea Britanie și Ucraina.

Printre comenzi se numără The Blue And Yellow Submarine Parade de la The Kazimier, descrisă ca o discotecă subacvatică în aer liber, cu sute de artiști, muzică și o meduză uriașă cu bile strălucitoare.