• Steagurile ambelor țări au fost folosite ca sursă de inspirație pentru schema de culori.
  • Majoritatea țărilor participante vor afla în ce semifinală vor concura.
  • În cadrul tragerii la sorți de marți, primarul orașului gazdă de anul trecut, Torino, va înmâna cheile Eurovisionului.

Ediția din acest an a concursului Eurovision din Liverpool va avea sloganul United by Music” (Uniți prin muzică), cu o ilustrație care prezintă inimi care bat împreună. BBC a declarat că acesta reflectă originile concursului”, care a fost creat inițial ca un experiment de radiodifuziune pentru a uni Europa.

Ediția din acest an va avea loc în Marea Britanie deoarece este prea periculos să fie organizat în Ucraina, care a câștigat în 2022. Steagurile ambelor țări au fost folosite ca sursă de inspirație pentru schema de culori.

O ceremonie oficială de predare-primire, prezentată de Rylan Clark și AJ Odudu, va fi transmisă de la St George’s Hall din Liverpool, marți, la ora 19:00, pe BBC Two. Majoritatea țărilor participante vor afla, de asemenea, în ce semifinală vor concura. Elevii școlilor locale, precum și membri ai comunității ucrainene care s-au stabilit în Liverpool de la începutul războiului, vor fi implicați în tragerea la sorți a alocării.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În semifinalele de pe 9 și 11 mai, publicul va reduce numărul concurenților la 20 de numere, în urma unei modificări a regulamentului, înaintea marii finale de pe 13 mai. Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Italia se califică automat pentru finală datorită sumelor plătite de radiodifuzorii lor pentru a participa. Ucraina va merge, de asemenea, direct în finală ca și câștigătoare din 2022.

În mod normal, învingătorii din anul precedent organizează următorul eveniment Eurovision. Marea Britanie s-a clasat pe locul al doilea datorită lui Sam Ryder în 2022 și spune că Liverpool va găzdui spectacolul din acest an în numele Ucrainei.

În cadrul tragerii la sorți de marți, primarul orașului gazdă de anul trecut, Torino, va înmâna „cheile” Eurovisionului, precum și însemnele oficiale ale competiției.