• Brad Pitt a dat-o în judecată pe Angelina Jolie, pentru vânzarea participațiilor sale în Chateau Miraval fără acordul său.
  • Cei doi actori se află într-un conflict juridic legat de proprietatea podgoriei, în cadrul procesului lor de divorț și custodie.
  • Pitt solicită daune punitive, declarând că neagă toate acuzațiile aduse de Jolie.

Brad Pitt și fosta sa soție, Angelina Jolie, se află încă într-un conflict acerb legat de o altă problemă: o podgorie, relatează Entertainment News.

Potrivit unor documente recente depuse la Los Angeles pe 1 iunie, actorul din Once Upon a Time…in Hollywood susține că fosta sa soție ar fi efectuat o „vânzare răzbunătoare și ilegală” a părții sale din proprietatea și podgoria lor franceză, Château Miraval.

„Plângerea modificată a lui Pitt susține că Jolie a acționat în spatele său pentru a vinde presupusele sale interese comune în Miraval unui oligarh rus”, se arată în documente. Pitt o acuză pe Jolie că a încălcat obligațiile contractuale și a împiedicat realizarea viziunii și strategiei sale de succes în dezvoltarea proprietății și afacerii, pe care intenționa să le lase moștenire copiilor lor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În octombrie 2021, Tenute del Mondo, o subsidiară a companiei de băuturi spirtoase Stoli Group, a anunțat într-un comunicat de presă că a achiziționat „50% din Château Miraval și marca Miraval de la Angelina Jolie”.

Suntem încântați să ne aflăm alături de Brad Pitt, ca administratori ai vinurilor lor extraordinare”, se mai arată în comunicat.

Pitt susține în ultima sa declarație că a aflat despre „presupusa vânzare a lui Jolie” către Stoli prin intermediul comunicatului de presă și că aceasta „ar fi colaborat în secret” cu Yuri Shefler, un miliardar rus care a fondat compania, și cu asociații săi pentru a realiza și finaliza presupusa vânzare. Pitt a mai declarat că Shefler a încercat anterior să cumpere Miraval, dar a fost respins.

În timp ce Pitt afirmă în documentele sale că Departamentul Trezoreriei SUA l-a desemnat pe Shefler drept un „oligarh din Federația Rusă”, omul de afaceri a fost exilat din Rusia în 2000 din cauza opoziției sale față de președintele Vladimir Putin, conform relatărilor CNN.

Pe lângă acuzațiile anterioare, Brad Pitt mai susține că Angelina Jolie s-a răzgândit în privința vânzării participației sale către el, după o decizie temporară în favoarea sa în disputa lor pentru custodie. La sfârșitul lunii mai 2021, un judecător pensionar angajat să rezolve cazul le-a acordat lui Pitt custodia comună a copiilor lor.

Angelina Jolie, cunoscută și din filmul „Eternals”, împarte custodia copiilor lor, Maddox în vârstă de 21 de ani, Pax în vârstă de 19 ani, Zahara în vârstă de 18 ani, Shiloh în vârstă de 17 ani și gemenii Knox și Vivienne în vârstă de 14 ani, cu fostul său soț. Ulterior, ea a intentat o acțiune în justiție, iar o curte de apel din California a decis că judecătorul care a luat hotărârea trebuie să fie descalificat din cauza legăturilor sale insuficient dezvăluite cu avocații lui Pitt. Cazul lor privind custodia copiilor este în prezent în desfășurare.

„În urma hotărârii nefavorabile privind custodia, ea nu a mai dorit să îi vândă lui Pitt”, a afirmat actorul în plângerea sa modificată, „în ciuda obligațiilor contractuale și a asigurărilor pe care mi le-a oferit de-a lungul anilor”.

Disputa fostului cuplu cu privire la podgorie a început în 2022. În luna februarie a aceluiași an, Brad Pitt a dat-o în judecată pe Angelina Jolie, acuzând-o că i-ar fi vândut participațiile sale în Chateau Miraval fără consimțământul său. Cei doi achiziționaseră podgoria ca o investiție comună în 2008 și s-au căsătorit pe terenul vinăriei în 2014, în prezența celor șase copii ai lor.

Ulterior, în septembrie 2022, compania lui Jolie a intentat un contraproces în valoare de 250 de milioane de dolari împotriva lui Pitt, susținând că acesta a orchestrat o campanie de preluare a controlului asupra Chateau Miraval.

Angelina Jolie a depus actele pentru a pune capăt căsătoriei cu Brad Pitt în 2016, iar deși un judecător i-a declarat oficial divorțați în 2019, cei doi nu au finalizat încă procesul de divorț.

În documentele depuse, Jolie a declarat că în 2021 a vândut Nouvel către o companie internațională de băuturi alcoolice, după ce Brad Pitt ar fi „ignorat” o „ofertă finală de vânzare a participației sale în vinărie”.

Într-un răspuns depus pe 1 iunie în fața cererii reconvenționale a Jolie, Brad Pitt a declarat că respinge toate acuzațiile și cere ca plângerea încrucișată a acesteia să fie respinsă cu prejudicii de către un judecător.

Actorul solicită despăgubiri punitive de la Jolie, solicită o declarație că presupusa vânzare a Nouvel este nulă și nevalidă și cere un proces cu jurați.

Citește și: