• Bruce Dickinson, solistul trupei Iorn Maiden, a votat pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.
  • Artistul acuză Guvernul că a pus în pericol viitorul turneelor artiștilor britanici.
  • Dickinson: „Suntem probabil unul dintre cele mai mari exporturi ale Regatului Unit”.

Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, a criticat eșecul guvernului de a încheia un acord turistic post-Brexit, deși este un susținător înfocat al ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Guvernul a fost acuzat că a pus în pericol viitorul turneelor artiștilor britanici, după ce acordul de Brexit obținut cu UE nu a reușit să negocieze călătorii fără vize și permise de muncă la nivel european pentru muzicieni și echipelor acestora, potrivit NME.com.

Acum, legendarul Bruce Dickinson se teme că muzicienii și staff-urile lor se vor confrunta cu costuri uriașe pentru viitoarele turnee de muzică live pe continent, ceea ce ar putea crea un plafon de sticlă care să împiedice talentele în ascensiune și în curs de dezvoltare să își permită să facă acest lucru.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Dickinson, care a declarat anterior că era „destul de relaxat” în legătură cu ieșirea Regatului Unit din blocul comunitar, a cerut acum Guvernului britanic să remedieze urgent situația.

Artistul în vârstă de 62 de ani a declarat: „Nu mă faceți să încep cu atitudinea guvernului față de industria de divertisment. Suntem probabil unul dintre cele mai mari exporturi ale Regatului Unit. Adică… haideți. Și totuși stăm aici și nu putem face nimic”.

Anterior, Dickinson afirma despre Brexit că se vehiculează „prostii și povești de speriat”

El a continuat: „Este foarte bine cunoscut faptul că am votat pentru Brexit. Dar, știți, ideea este că după ce ai făcut-o, apoi mergi și ești sensibil în privința relației pe care o ai cu oamenii. Așa că, în acest moment, toate aceste prostii despre faptul că nu poți cânta în Europa, iar europenii nu pot cânta aici (n.r. – Marea Britanie) și despre permisele de muncă și toate celelalte prostii… haideți, vă rog, reveninți-vă!”.

Comentariile lui Dickinson marchează un contrast semnificativ față de opiniile sale anterioare, după ce a afirmat că se vehiculează „prostii și povești de speriat”.

„Muzica Iron Maiden este o muzică globală – avem fani peste tot. Nu văd nicio problemă în a face un turneu în Australia – care nu face parte din UE. Nu există nicio problemă cu un turneu în Japonia – care nu face parte din UE. Nu văd nicio problemă în a face un turneu în America. Oh, să văd – nu face parte din UE. Acei muzicieni au probleme în a veni în Europa? Nu”, a declarat Bruce Dickinson a declarat pentru L’Obs.