• Cămașa umedă purtată de Colin Firth în rolul domnului Darcy în adaptarea din 1995 a filmului „Mândrie și prejudecată” este scoasă la licitație, cu un preț estimat între 7.000 și 10.000 de lire sterline.
  • Licitația este organizată de Kerry Taylor Auctions și include peste 60 de costume de film și televiziune, iar toate veniturile vor merge în scopuri caritabile.
  • Printre alte articole scoase la licitație se numără rochia de bal Christian Dior purtată de Madonna în „Evita” și diverse costume purtate de vedete precum Margot Robbie, Johnny Depp și Meryl Streep.

Milioane de telespectatori din întreaga lume s-au îndrăgostit de Colin Firth în rolul domnului Darcy, care a ieșit dintr-un lac purtând o cămașă udă în adaptarea din 1995 a filmului „Mândrie și prejudecată”.

Acum, aceeași cămașă este scoasă la vânzare și ar putea ajunge la 10.000 de lire sterline, scrie BBC.

Este unul dintre cele peste 60 de costume de film și televiziune care vor fi scoase la licitație marți, la Londra, iar toate veniturile vor merge în scopuri caritabile.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

De asemenea, vor fi scoase la licitație ținute purtate de Madonna, Margot Robbie și Johnny Depp.

Găzduit de Kerry Taylor Auctions, lotul conține comori din arhivele Cosprop, o casă de costume fondată de designerul John Bright, câștigător al premiului Oscar.

Scena cămășii ude nu a apărut în cartea lui Jane Austen, dar asta nu a împiedicat-o să devină unul dintre cele mai faimoase momente TV din toate timpurile. Aceasta îl arată pe domnul Darcy (Firth) mergând să înoate în lacul său privat, înainte de a se plimba în cămașa albă, umedă și lipicioasă, și de a da peste iubita sa, Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle).
Telespectatorii au rămas lipiți de ecranele lor, iar Firth a fost transformat instantaneu într-un sex-simbol.

Scena a fost reprodusă chiar și pe ecran, inclusiv în serialul TV „Bridgerton” și în „Jurnalul lui Bridget Jones”.

Aproape 30 de ani mai târziu, cămașa – acum uscată – va fi scoasă la licitație cu un preț estimat între 7.000 și 10.000 de lire sterline.

Printre alte ținute scoase la licitație se numără rochia de bal Christian Dior purtată de Madonna în „Evita”, al cărei preț este estimat la 60.000 de lire sterline, costumul lui Drew Barrymore din „Ever After”, precum și rochia și pelerina purtate de Meryl Streep în „The French Lieutenant’s Woman”.

Costumul lui Depp din „Sleepy Hollow” și costumul de bal mascat al lui Heath Ledger din Casanova sunt, de asemenea, scoase la vânzare.

Costumele din seriale de televiziune precum „Poldark”, „Peaky Blinders” și „Downton Abbey” vor fi, de asemenea, scoase la vânzare.

Citește și