• Peste 6.000 de persoane care locuiesc în trei sate din zona Gressoney din Valea Aosta sunt izolate de duminică, din cauza avalanșelor, care au blocat și un tunel.
  • Furtunile și vânturile de peste 100 km/h au declanșat alunecări de teren în regiunea Liguria, pe coasta de nord-vest a Italiei.
  • O tornadă a lovit în largul orașului portuar Savona.

Vremea extremă a provocat avalanșe, furtuni, vânturi puternice și alunecări de teren în Italia și Franța. Un băiat de 16 ani a murit după ce a fost lovit de o avalanșă în timp ce schia în afara pârtiei în Plan, în Val Passiria, în regiunea italiană Tirolul de Sud, în apropiere de granița cu Austria. Riscul de avalanșă în zonă se situează la nivelul trei, sau considerabil”, pe scara europeană a pericolului de avalanșă. Băiatul este a doua persoană care a fost ucisă de o avalanșă în regiune în ultimele zile, scrie The Guardian.

Peste 6.000 de persoane care locuiesc în trei sate din zona Gressoney din Valea Aosta, regiune alpină aflată în apropiere de granița cu Franța, sunt izolate de duminică, din cauza avalanșelor, care au blocat și un tunel.

Furtunile și vânturile de peste 100 km/h au declanșat alunecări de teren în regiunea Liguria, pe coasta de nord-vest a Italiei. O tornadă a lovit în largul orașului portuar Savona, iar în Capo Mele s-au înregistrat valuri de peste patru metri.

Recomandări

400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI

S-au înregistrat inundații în zona Alessandria din Piemont și furtuni în regiunile sudice ale Italiei și în Sardinia, unde a căzut zăpadă și pe masivul Gennargentu, un lanț muntos din centrul insulei. Mai multe regiuni italiene rămân în stare de alertă medie sau ridicată, deoarece se prognozează vreme mai extremă în zilele următoare.

Biroul meteorologic francez a declarat că zona montană de-a lungul graniței cu Italia, unde se așteaptă până la un metru de zăpadă la o altitudine de 2.500 de metri, este deosebit de expusă riscului. Ninsorile abundente din weekend au întrerupt accesul în mai multe stațiuni alpine din sud-estul Franței, unde au fost raportate căderi de zăpadă de 50 de centimetri în câteva ore în timpul nopții.

Citește și