• Anterior, aceasta a urcat până la 65.658,10 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021.
  • Ether a avansat cu 1%, până la 3.513,20 dolari.
  • Investitorii au fost extrem de nerăbdători să vadă cum bitcoin se apropie de maximul istoric.

Prețul bitcoin a crescut la începutul săptămânii, apropiindu-se și mai mult de maximul istoric după ce în weekend a luat o pauză din creștere, scrie CNBC. Criptomoneda emblematică a fost ultima dată mai mare cu 4%, la 65.508,57 dolari, potrivit Coin Metrics.

Anterior, aceasta a urcat până la 65.658,10 dolari, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2021. Ether a avansat cu 1%, până la 3.513,20 dolari. Ambele monede vin după cea mai bună săptămână din aproape un an (bitcoin a câștigat aproximativ 21%, iar ether 16%), dar au făcut o pauză în weekend, deoarece piața a digerat două zile de ieșiri abrupte din Grayscale Bitcoin ETF, care au fost compensate de intrările în alte ETF-uri bitcoin nou-născute”.

Odată cu nașterea acestor 9 noi ETF-uri, marile mișcări tind acum să aibă loc în timpul săptămânii normale de tranzacționare, mai degrabă decât în weekenduri”, a declarat Antoni Trenchev, cofondator al exchange-ului de cripto-monede Nexo. Ceea ce vedem astăzi… ar putea fi o reluare a situației de la începutul săptămânii trecute, când bitcoin a urcat cu 10.000 de dolari în decurs de câteva zile. Ne aflăm în acel tip de mediu în care o zi sau două de consolidare laterală pot preceda o acțiune explozivă a prețurilor, datorită cererii vorace a acestor noi ETF-uri spot.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Investitorii au fost extrem de nerăbdători să vadă cum bitcoin se apropie de maximul istoric. La 65.000 de dolari, acesta se află la aproximativ 6% din recordul său intraday din noiembrie 2021, de 68.982,20 dolari.

Unii analiști au sugerat că, deși ar putea continua să crească pe termen scurt, bitcoin s-ar putea răci în următoarele săptămâni, deoarece marjele de profit nerealizate se apropie de niveluri extreme. Prețul realizat al Bitcoin se situează la doar aproximativ 42.700 de dolari, potrivit CryptoQuant.

Citește și