• Activul, care de data aceasta anul trecut avea un preț mai mic de 22.000 de dolari, a crescut cu peste 15% în ultimele șapte zile.
  • În ultima lună, acesta a crescut cu 16%.
  • Bitcoin părea să aibă un an lent după aprobarea mai multor fonduri tranzacționate la bursă.

Prețul Bitcoin a depășit 50.000 de dolari americani per monedă pentru prima dată din decembrie 2021. Datele Coinbase arată că cel mai mare activ digital după capitalizarea pieței a atins pragul de 50.000 dolari luni, scrie Reuters.

Activul, care de data aceasta anul trecut avea un preț mai mic de 22.000 de dolari, a crescut cu peste 15% în ultimele șapte zile. În ultima lună, acesta a crescut cu 16%. Bitcoin părea să aibă un an lent după aprobarea mai multor fonduri tranzacționate la bursă (ETF) mult așteptate în ianuarie.

Vehiculele de investiții au primit undă verde de la Securities and Exchange Commission după un deceniu de refuzuri, dar prețul Bitcoin a scăzut. Acest lucru s-a datorat unuia dintre cei mai mari administratori de fonduri, Grayscale, care a vândut monede după ce investitorii au vrut să-și răscumpere acțiunile. Această presiune pare să se fi diminuat.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Creșterea Bitcoin, potrivit analiștilor, se datorează marilor investitori care cresc criptomoneda și interesului reînnoit al Wall Street-ului pentru industria tehnologică.

Nasdaq-ul puternic tehnologic a crescut astăzi cu 0,34%; BTC anterior a fost puternic corelat cu acțiunile.

Bitcoin și-a atins maximul istoric de 69.044 dolari în noiembrie 2021. La acea vreme, capitalizarea pieței globale a criptomonedei a depășit pentru scurt timp 3 trilioane de dolari.

Citește și