• Alexandru Rafila susține că singura soluţie anti-gripă este creşterea acoperirii vaccinale.
  • El spune că în România nu a existat „o apetenţă deosebită” pentru vaccinare.
  • El a precizat că numărul de decese din cauza gripei este mult mai mic decât cel înregistrat în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID.

Alexandru Rafila a afirmat că numărul cazurilor de gripă a scăzut cu 15% în ultima săptămână, el precizând că speră ca până la sfârşitul lunii februarie să se ajungă la nişte valori care să fie gestionabile fără probleme.

„Numărul de viroze respiratorii s-a stabilizat. Este aproape identic cu cel de săptămâna trecută, iar numărul cazurilor de gripă a scăzut semnificativ, cu 15 la sută. Va începe scăderea numărului de cazuri şi la viroze, la gripă s-a întâmplat deja, iar până la sfârşitul lunii februarie vom ajunge sper la nişte valori care să fie gestionabile fără probleme”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila susține că singura soluţie anti-gripă este creşterea acoperirii vaccinale, el precizând că în România nu a existat „o apetenţă deosebită” pentru vaccinare.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
WHATSAPP INTRODUCE NOI FUNCȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA

„Nu am avut din păcate în România o apetenţă deosebită pentru vaccinarea antigripală. Performanţa ultimilor ani a fost în jur de 1,5 milioane de doze administrate. În alte ţări e mult mai mult decât în România, pentru că lumea încearcă să protejeze categoriile cele mai expuse, respectiv persoane de peste 65 ani, pacienţi cu boli cronice şi gravide. La noi procentul este mic, anul acesta fost chiar mai puţin de 1,5 milioane de doze administrate”, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și