• Volumele de tranzacţionare cu Bitcoin au crescut joi.
  • Tranzacţiile cu cele nouă noi ETF-uri şi cu fondul bitcoin convertit de Grayscale Investments, în valoare de 28 de miliarde de dolari, au depăşit 4 miliarde de dolari.
  • ETF-ul de bitcoin al Grayscale a reprezentat aproximativ jumătate din acţiuni, potrivit Bloomberg.

Volumele de tranzacţionare cu Bitcoin au crescut joi, după ce primele 10 fonduri tranzacţionate la bursă din SUA care oferă expunere directă la cea mai mare criptomonedă din lume au debutat pe bursele de valori, un debut mult aşteptat, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Tranzacţiile cu cele nouă noi ETF-uri şi cu fondul bitcoin convertit de Grayscale Investments, în valoare de 28 de miliarde de dolari, au depăşit 4 miliarde de dolari pe bursele New York Stock Exchange, Nasdaq şi Cboe, la o zi după ce au primit aprobările din partea Comisiei pentru valori mobiliare şi burse.

Hashdex, un administrator de fonduri brazilian, a avut ca obiectiv să transforme un produs futures existent într-un ETF de bitcoin la vedere, dar nu a putut face acest lucru joi, deoarece SEC a continuat să examineze documentele pentru conversia sa.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

ETF-ul de bitcoin al Grayscale a reprezentat aproximativ jumătate din acţiuni, potrivit Bloomberg Intelligence şi companiei, care a declarat că au avut loc tranzacţii în valoare de 1 miliard de dolari în 90 de minute de la deschiderea pieţelor.

BlackRock a precizat că ETF-ul său iShares bitcoin a înregistrat tranzacţii de peste 1 miliard de dolari până la sfârşitul zilei, în condiţiile în care preţul bitcoin, volatil din punct de vedere istoric, a înregistrat un salt la începutul zilei, înainte de a se retrage la aproximativ 46.000 de dolari, în uşoară scădere faţă de nivelul de miercuri.

Preţul bitcoin a crescut cu aproximativ 50% în ultimele şase luni, pe măsură ce s-a creat un consens în jurul probabilităţii crescute ca SEC să aprobe ETF-uri spot, care facilitează investitorilor obişnuiţi expunerea la cea mai cunoscută criptomonedă.

Citește și