• Africa de Sud a prezentat astăzi la Curtea Internațională de Justiție acuzația de genocid.
  • Israelul va prezenta vineri poziția care arată că a fost autoapărare împotriva Hamas.
  • Africa de Sud cere Israelului încetarea imediată a acțiunilor militare.
  • Antony Blinken este în Egipt, SUA prezintă poziția pentru un stat palestinian.

S-a terminat prima zi a audierilor de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, unde Africa de Sud acuză Israelul de genocid în Gaza și cere încetarea imediată a focului. Vineri, Israelul își va prezenta pe larg poziția care arată o acțiune de autoapărare împotriva atacului terorist al Hamas care încă deține 136 de ostatici răpiți pe 7 octombrie. Autoapărare sau genocid, aceasta este întrebarea.

Cum a mers prima zi a audierilor în acest proces

Africa de Sud susține că Israel a încălcat articolul 2 al convenției genocidului. 8 reprezentanți au pledat astăzi la Curtea Internațională de Justiție cerând organismului judiciar al ONU să impună măsuri pentru ca Israelul să oprească complet toate acțiunile militare din Fâșia Gaza.

Avocații din Africa de Sud s-au folosit de cuvintele premierului Netanyahu, dar și ale președintelui Parlamentului Israelian, care spune că imediat după atac, Fâșia Gaza va fi ștearsă de pe suprafața pământului.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

23.000 de civili au murit în Gaza, după cum spune Hamas. Această informație nu este confirmată. Trebuie reamintit faptul că acest atac terorist a început din partea organizației Hamas spre Israel.

Antony Blinken este astăzi în ultima țară a turului din Orientul Mijlociu, unde susține poziția SUA pentru un stat palestinian.

Ce a obținut oficialul american

Blinken a vorbit despre creșterea ajutorului umanitar în Fâșia Gaza, dar și despre măsurile care trebuie luate pentru ca acest conflict să nu escaladeze. Israelul și-a montat armata la granița cu Libanul, unde Hezbollah trimite rachete și atacă Israelul.

Citește și