• Grecia vrea să legalizeze căsătoriile între persoane de același sex și să acorde dreptul la adopție.
  • Kyriakos Mitsotakis nu a precizat când va fi supus proiectul de lege spre dezbatere în Parlament.
  • Începând din 2015, Grecia dispune în legislaţia sa de o uniune civilă.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că doreşte legalizarea căsătoriilor homosexuale şi acordarea dreptului de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex.

Kyriakos Mitsotakis nu a precizat când va fi supus proiectul de lege spre dezbatere în parlament, dar potrivit presei greceşti, acest lucru se va întâmpla până la alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie. Începând din 2015, Grecia dispune în legislaţia sa de o uniune civilă, însă în cazul cuplurilor homosexuale având copii, doar părintele biologic are drepturi asupra copiilor respectivi.

„Ceea ce vom legifera este egalitatea căsătoriei, adică eliminarea oricărei discriminări bazate pe orientarea sexuală în ceea ce priveşte încheierea unei căsătorii. Ce este în fond căsătoria? Aş spune că este rezultatul iubirii între două persoane. Dar este, de asemenea, şi un contract juridic, cu drepturi şi obligaţii”, a afirmat şeful guvernului conservator grec.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Liderul Noii Democraţii (ND) şi-a anunţat intenţia de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex la puţin timp după ce a fost reales confortabil în iunie, dând asigurări că societatea greacă este „mult mai pregătită şi matură” în acest sens. Guvernul riscă însă se lovească de opoziţia unora dintre cei mai conservatori membri ai puterii şi a unei părţi a societăţii.

Citește și