• „Singur acasă” a fost lansat imediat după Ziua Recunoștinței din 1990.
  • Potrivit Vanity Fair, casa georgiană din cărămidă roșie datează din 1920.
  • Vanity Fair a relatat că proprietarii de atunci, Carolyn și Kully Rohlen, au reconfigurat bucătăria astfel încât să poată găzdui regulat petreceri cu supă – și să pună la conservă roșiile cultivate în casă pe o insulă centrală.

Casa emblematică din nordul suburbiei, care a servit ca fundal pentru filmul de vacanță „Singur acasă” din 1990, este de vânzare, scrie CBS NEWS. Ultima dată când „casa McAllister” de pe 671 Lincoln Ave. din Winnetka a fost scoasă la vânzare în 2012, s-a vândut pentru 1,585 milioane de dolari – în scădere de la un preț cerut de 2,4 milioane de dolari. Cei care au cumpărat-o la acel moment cer acum 5,25 milioane de dolari.

Potrivit Vanity Fair, casa georgiană din cărămidă roșie datează din 1920. A căpătat prima dată notorietate dincolo de North Shore în 1974 – cu 16 ani înainte de a deveni casa din „Singur acasă” – când bucătăria sa proaspăt decorată a apărut în numărul din septembrie al revistei „Better Homes & Gardens”, potrivit Vanity Fair.

Vanity Fair a relatat că proprietarii de atunci, Carolyn și Kully Rohlen, au reconfigurat bucătăria astfel încât să poată găzdui regulat petreceri cu supă – și să pună la conservă roșiile cultivate în casă pe o insulă centrală.

Recomandări

CIUCĂ VREA CANDIDAȚI DIFERIȚI LA PREZIDENȚIALE
CRESC INVESTIȚIILE ÎN ARME NUCLEARE
ÎNCEPE EXAMENUL DE BACALAUREAT
INSIDE OUT 2 DOBOARĂ RECORDUL
PLAJELE DIN SINGAPORE, ACOPERITE DE PETROL
PUTIN ÎȘI APROVIZIONEAZĂ BUNCĂRUL

Soții Rohlen nu mai dețineau casa în momentul în care aceasta a devenit casa „Singur acasă”. John și Cynthia Abendshien s-au mutat în casă în 1988 și locuiau acolo când s-a filmat „Singur acasă”.

„Singur acasă” a fost lansat imediat după Ziua Recunoștinței din 1990.

Majoritatea scenelor de interior au fost filmate pe o scenă de sunet amenajată în sala de sport a liceului New Trier West High School din Northfield, dar scenele centrate pe scara principală și câteva camere din interior au fost de fapt filmate în interiorul casei, a relatat site-ul MovieFone în 2012.

Decorul casei văzute în film nu a fost ales de proprietarii de atunci. Realizatorii filmului au tapetat pereții pentru a oferi o atmosferă mai orientată spre sărbători, a relatat MovieFone. De asemenea, au construit o căsuță în copac care a fost demolată după filmări.

Citește și