Ce decizie va lua juriul? O scurtă recapitulare a procesului dintre Johnny Depp și Amber Heard

  • În sala de judecată din Fairfax County a judecătorului Penney Azcarate au fost prezentate detalii sumbre despre ceea ce a fost în mod clar o căsnicie extrem de disfuncțională.
  • Prieteni, foști angajați și psihologi clinici, toți au luat rând pe rând loc în boxa martorilor pentru a oferi mărturii.
  • Procesul s-a încheiat vineri, 27 mai, când avocații ambelor părți au făcut declarațiile finale, după care juriul a fost rugat să se retragă, să delibereze și să ajungă la un verdict cu privire la faptul că, în funcție de probabilitate, doamna Heard l-a defăimat sau nu pe domnul Depp în articolul din Post aflat în centrul cazului.

Timp de șase săptămâni, întreaga lume a fost cu ochii pe actorii Johnny Depp și Amber Heard. Fanii au urmărit îndeaproape procedurile procesului de defăimate pe rețelele de socializare și au tratat cazul ca pe un sport, microanalizând dovezile și încurajând partea lor preferată.

Depp, în vârstă de 58 de ani, a dat-o în judecată pe fosta soție, Amber Heard, în vârstă de 35 de ani, pentru suma de 50 de milioane de dolari (40 de milioane de lire sterline) pentru un articol de opinie pe care aceasta l-a scris pentru The Washington Post în decembrie 2018, în care a vorbit despre abuzul domestic.

Deși Heard nu l-a numit direct pe Depp, echipa de avocați susține că cititorii au presupus probabil că el este persoana responsabilă pentru calvarul la care a făcut aluzie și ca urmare, articolul l-a făcut pe clientul lor să piardă roluri profitabile în filme, potrivit The Independent.

Johnny Depp este un prolific star de blockbuster, cunoscut mai ales pentru seria de filme fantastice întunecate realizate împreună cu regizorul Tim Burton și pentru franciza Pirații din Caraibe, dar a fost înlocuit recent în seria „Fantastic Beasts” a lui JK Rowling, după ce Warner Brothers i-a cerut să renunțe la rolul său.

Amber Heard, cunoscută mai ales pentru apariția în filmul Aquaman (2018), îl contracarează pe fostul ei soț, pe care l-a cunoscut când au jucat împreună în filmul The Rum Diary în 2011, pentru 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline), susținând că ea este cea care a fost defăimată, avocații lui Depp susținând că pretențiile sale de victimă sunt o „farsă”.

Acuze, declarații și susținători de ambele părți

În sala de judecată din Fairfax County a judecătorului Penney Azcarate au fost prezentate detalii sumbre despre ceea ce a fost în mod clar o căsnicie extrem de disfuncțională. Prieteni, foști angajați și psihologi clinici, toți au luat rând pe rând loc în boxa martorilor pentru a oferi mărturii.

Cunoscuții celebri ai celor doi actori s-au adăugat, de asemenea, la circul mediatic din jurul procesului. Fostele partenere ale domnului Depp, Winona Ryder și Vanessa Paradis, de asemenea, Javier Bardem, Penelope Cruz și Eva Green, au vorbit în favoarea sa, în timp ce Julia Fox, Howard Stern și Kathy Griffin se numără printre cei care și-au exprimat sprijinul pentru doamna Heard.

În ultima săptămână dramatică a procesului, supermodelul britanic Kate Moss, în vârstă de 48 de ani, și-a făcut o apariție virtuală pentru a răspunde la întrebări despre relația ei din trecut cu dl Depp, la mijlocul anilor 1990, după ce dna Heard a afirmat în timpul mărturiei apărării că primul a împins-o odată pe cea de-a doua pe scări. Dna Moss a declarat în fața instanței că dl Depp nu a împins-o niciodată pe scări și nici nu a abuzat-o în vreun alt mod.

Instanța s-a întrunit de luni până joi începând cu 11 aprilie și inițial era programată să încheie procedurile pe 19 mai, dar a trebuit să implementeze o nouă prelungire de o săptămână din cauza cantității mari de probe luate în considerare, asigurându-se că juriul format din șapte persoane are timp suplimentar pentru a digera informațiile cu care a fost prezentat.

Ce se poate întâmpla în urma procesului?

Procesul s-a încheiat vineri, 27 mai, când avocații ambelor părți au făcut declarațiile finale, după care juriul a fost rugat să se retragă, să delibereze și să ajungă la un verdict cu privire la faptul că, în funcție de probabilitate, doamna Heard l-a defăimat sau nu pe domnul Depp în articolul din Post aflat în centrul cazului.

În cazul în care juriul va ajunge la concluzia că a făcut-o, doamna Heard va fi obligată să îi plătească domnului Depp suma de 50 de milioane de dolari pe care acesta o solicită ca despăgubire pentru pierderea de venituri, deși instanța poate recomanda ca acesta să primească o sumă mai mare sau mai mică.

Chiar dacă actorul nu va primi întreaga sumă pe care a cerut-o drept despăgubiri, echipa sa ar trebui să considere acest rezultat drept o justificare a argumentelor sale și să declare că reputația clientului lor a fost restabilită.

În cazul în care juriul se pronunță în favoarea doamnei Heard, domnul Depp nu va primi nimic și ar putea fi obligat să îi plătească fostei sale soții cele 100 de milioane de dolari pe care aceasta le-a cerut în contraprocesul său. Din nou, jurații ar putea ajunge la concluzia că această cifră este prea mare sau insuficientă și ar putea recomanda o ajustare în consecință.