Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit unei noi liste a miliardarilor.
  • Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit unei noi liste a miliardarilor.
  • Cântăreața și compozitoarea a intrat în lista celor bogați după ce a obținut statutul de megastar.
  • Jurnaliștii de la Forbes arată că această listă a miliardarilor pentru 2024 este cu 255% mai bogată decât în urmă cu un deceniu

Taylor Swift a intrat pentru prima dată pe lista Forbes a miliardarilor lumii cu 1,1 miliarde de dolari, alături de Sam Altman, creatorul chatbot-ului AI ChatGPT, cu 1 miliard de dolari. Uite ce a dus-o pe cântăreață în noul top Forbes.

„Cel mai cunoscut nou venit pe listă este, desigur, Taylor Swift. Turneul ei pe cinci continente Eras Tour este primul turneu care depășește venituri de un miliard de dolari. Vedeta în vârstă de 34 de ani a adunat o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari din câștigurile după turneu, valoarea catalogului său muzical și proprietățile pe care le deține”, notează Forbes.

Dar nu numai cântăreața se simte bine, ci întreaga plajă de miliardari din topul 2024. LVMH, titanul francez al bunurilor de lux Bernard Arnault și familia sa au ajuns în fruntea clasamentului cu o sumă estimată la 233 miliarde de dolari, conform BBC.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Dar nu numai cântăreața se simte bine, ci întreaga plajă de miliardari din topul 2024. „E un an record pentru miliardari. E un moment extraordinar să fii incredibil de bogat. Avem 2.781 de miliardari în lume, ceea ce este un record. Sunt 141 de miliardari în plus față de câți aveam până acum. Și totalizează o sumă record de 4,2 trilioane de dolari. Deci sunt mai bogați decât oricând și sunt mai mulți decât oricând”, explică un enior editor Forbes, Chase Peterson-Withorn.

Succesul miliardarilor îți arată și cum stau lucrurile în lume în acest moment.

„Îți poți da seama cum stau lucrurile în diferite zone ale lumii. Avem un număr-record de miliardari americani. 813 din toată lista și sunt mai bogați decât oricând. Deci e un an minunat pentru miliardarii americani. Dar avem un număr record și pentru miliardarii indieni. Cu 200 de miliardari indieni mai mulți decât am avut vreodată până acum. În același timp, China nu e prea bine. China a pierdut 89 de miliardari și o sumă totală de 200 de miliarde de dolari în ceea ce privește averile miliardarilor”, precizează Chase Peterson-Withorn, unul dintre jurnaliștii care au alcătuit lista pentru 2024.

Forbes a precizat că există un număr record de 2.781 de miliardari pentru 2024. Cifra este cu 141 mai mare decât anul trecut și cu 26 mai mare decât recordul anterior, stabilit în 2021. Forbes a adăugat că elita este mai bogată ca niciodată – cu o avere colectivă de 14,2 miliarde de dolari.

Citește și