• Bruce Springsteen câștigă cei mai mulți bani. Artistul american a încasat, anul trecut, 550 milioane de dolari.
  • Springsteen și-a vândut drepturile de autor și înregistrările către Sony Music.
  • Jay-Z a vândut 80% din „Tidal” și 50% din șampania „Armand de Brignac.

Bruce Springsteen a ajuns în fruntea listei a cel mai bine plătiți zece muzicieni din 2021. Artistul și-a început cariera acum mai bine de 50 de ani și a câștigat 20 de premii Grammy, un Oscar, dar și 5 premii la MTV Video Music Awards. În momentul de față, averea sa se ridică la 500 de milioane de dolari.

În decembrie 2021, Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical către Sony Music, casa muzicală a artistului. Tranzacția a intrat în istorie ca cea mai mare vânzare a unui catalog solo până în prezent, Sony devenind proprietarul catalogului integral al muzicianului, care include albumul „Born in The U.S.A.”, certificat de 15 ori cu disc de platină și „the River”, certificat de 5 ori cu disc de platină.

Pe locul doi se află Jay-Z, care a câștigat, anul trecut, 470 milioane de dolari. Potrivit rapoartelor, el a atins această sumă după ce a vândut 80% din serviciul său de streaming Tidal și jumătate din șampania lui „Armand de Brignac” gigantului de lux LVMH. Jay-Z a fost declarat primul miliardar din hip-hop în 2019, iar, potrivit Forbes, rapperul ajungea, în mai 2021, la o avere de 1,4 miliarde de dolari.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pe locul trei se află Paul Simon, cu 260 de milioane de dolari. Artistul și-a vândut întregul catalog la Sony, în martie, anul trecut. Kanye West a câștigat 250 de milioane de dolari, în 2021, însă veniturile sale nu se datorează doar din industria muzicală. Linia de îmbrăcăminte Yeezy este brandul care i-a adus notorietate artistului. Lansat în urmă cu zece ani, în urma unei colaborări cu Adidas, Yeezy a ajuns la vânzări de 1,3 miliarde de dolari în 2019 și 1,7 miliarde de dolari în 2020, Kanye West obținând, anul trecut, 191 de milioane de dolari sub formă de dividende. Valoarea brandului Yeezy este estimată de Forbes la 1,5 miliarde de dolari.