• O vedetă rap sud-africană este unul dintre cei doi bărbați uciși într-un atac armat în orașul Durban.
  • Rapperul AKA, pe numele său adevărat Kiernan Jarryd Forbes, avea doar 35 de ani când viața i-a fost curmată brutal vineri, cu puțin timp înainte de a urca pe scenă pentru a cânta.
  • Rapoarte au sugerat că AKA a fost împușcat de șase ori.

O vedetă rap sud-africană este unul dintre cei doi bărbați uciși într-un atac armat în orașul Durban – iar familia sa devastată i-a adus un omagiu sfâșietor la câteva ore după moartea sa. Rapperul AKA, pe numele său adevărat Kiernan Jarryd Forbes, avea doar 35 de ani când viața i-a fost curmată brutal vineri, cu puțin timp înainte de a urca pe scenă pentru a cânta.

AKA și cel de-al doilea bărbat se aflau în fața unui restaurant din orașul sud-african când au fost uciși de focuri de armă. Părinții șocați, Tony și Lynn Forbes, au intrat pe rețelele de socializare în primele ore ale zilei de sâmbătă pentru a confirma vestea tragică și pentru a aduce un omagiu fiului lor pierdut.

Ei au scris într-o declarație: „Este cu extremă tristețe că recunoaștem decesul fiului nostru iubit și confirmăm dispariția sa prematură și tragică în seara zilei de 10 februarie 2023. Așteptăm detalii suplimentare de la poliția din Durban”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Aceștia au continuat să mulțumească fanilor loiali ai rapperului și să își exprime tristețea pentru moartea sa. Ei au scris:  „Pentru noi, Kiernan Jarryd Forbes, a fost un fiu, frate, nepot, nepot, văr și prieten, cel mai important tată pentru fiica sa iubită Kairo. Fiul nostru a fost iubit și a oferit iubire în schimb. În aceste momente de durere, facem apel la compasiunea, spațiul și timpul dumneavoastră pentru a ne reuni ca familie pentru a decide asupra zilelor următoare. Vă mulțumim pentru dragostea și sprijinul pe care le-am primit până acum și vă rugăm să continuați să ne păstrați în rugăciunile voastre și să ne înălțați în Domnul.”

Vineri, rapoartele locale au afirmat că AKA și un alt bărbat au fost împușcați la ora locală 22.00 și că două mașini au trecut pe lângă ei, pasagerii deschizând focul, declanșând o ploaie de gloanțe. AKA trebuia să cânte la un club de noapte numit YUGO, dar evenimentul a fost ulterior anulat, un anunț pe rețelele de socializare anunțând că se renunță la concert din cauza unor circumstanțe neprevăzute”.

Paramedicul Garrith Jamieson a declarat pentru Times Live: „La sosire, paramedicii au întâlnit un haos total și o scenă în care doi bărbați, despre care se crede că au în jur de 30 de ani, au suferit multiple răni prin împușcare. Paramedicii i-au asistat pe bărbați și, din păcate, primul bărbat a suferit multiple răni prin împușcare și nu a prezentat semne de viață și a fost declarat decedat la fața locului.”

În timp ce alte rapoarte au sugerat că AKA a fost împușcat de șase ori. Fanii au intrat pe rețelele de socializare pentru a-și exprima șocul și durerea. Un fan a scris pe Twitter: RIP AKA…industria muzicală din această lume nu te va uita. Te-ai descurcat grozav, domnule”. Și un alt fan dezolat a scris pe Twitter: Sunt complet devastat și cu inima frântă.”

AKA s-a născut în Cape Town, Africa de Sud, pe 28 ianuarie 1988 și a intrat pe scena muzicală în 2002, când a format un grup hip-hop numit Entity, alături de colegii săi Vice Versa și Greyhound. Aceștia au primit o nominalizare la premiul KORA la categoria Cel mai bun hip-hop african” înainte de a se desființa în 2006.

AKA a continuat să creeze muzică în calitate de artist solo, ceea ce a dus la lansarea albumului său de debut, Alter Ego, lansat în 2011. A continuat să lanseze alte trei albume – cel mai recent fiind albumul Touch My Blood din 2018. În viața sa personală, AKA a avut o relație intermitentă cu producătorul muzical DJ Zinhle, în vârstă de 39 de ani, pe numele real Ntombezinhle Jiyane.