• Copiii ducelui și ducesei de Sussex au fost numiți prinț și prințesă pe site-ul oficial al Familiei Regale.
  • Acest lucru vine după ce ducele și ducesa de Sussex au folosit pentru prima dată în mod public titlurile de prinț și prințesă pentru Archie și Lilibet.
  • Anterior, ei au fost prezentați ca Master Archie Mountbatten-Windsor și Miss Lilibet Mountbatten-Windsor.

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle, Archie și Lilibet, au acum titluri regale, în ciuda ieșirii cuplului din familia regală britanică. Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, au fost numiți oficial prinț și prințesă pe site-ul oficial al Familiei Regale.

Acest lucru vine la o zi după ce prințul Harry și Meghan au anunțat că fiica lor Lilibet a fost botezată și au folosit pentru prima dată titlul de prințesă. Vestea vine după ce Prințul Charles și soția sa, regina consort Camilla, precum și William și Kate Middleton, ar fi lipsit de la botezul lui Lilibet vinerea trecută, în ciuda faptului că au fost invitați.

Ei sunt al șaselea și al șaptelea în linia de succesiune la tron. Anterior, ei au fost numiți Master Archie Mountbatten-Windsor și Miss Lilibet Mountbatten-Windsor. Regulile care guvernează titlurile copiilor regali au fost stabilite de regele George al V-lea – bunicul reginei Elisabeta – în 1917. Archie și Lilibet nu au fost prinț și prințesă la naștere, deoarece nu erau nepoți ai monarhului, dar au obținut dreptul la aceste titluri atunci când Regele Charles a ajuns la tron.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Un purtător de cuvânt al prințului Harry și al lui Meghan a declarat: „Titlurile copiilor au fost un drept din naștere de când bunicul lor a devenit monarh. Această chestiune a fost rezolvată de ceva timp în acord cu Palatul Buckingham”.

Prințul Harry și Meghan s-au mutat în Statele Unite după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale în activitate în 2020.