• Artistul, care își recapătă poziția de top pe scena muzicii electronice și dance, se bucură de prima sa vară post-pandemică.
  • În 2011 a ajuns pe locul 1 în publicația DJ Mag, singurul clasament incontestabil al EDM (electronic dance music). Zece ani mai târziu, el se află din nou în top.
  • Guetta s-a stabilit acum în Ibiza, unde va concerta la Ushuaia în fiecare luni până pe 3 octombrie.

Să lăsăm în urmă pandemia. Acesta pare să fie gândul universal al miilor de oameni care aterizează în Ibiza în această vară, cea mai dorită vară din istorie de către sectorul turistic. Unul dintre cei chemați să recreeze farmecul este DJ David Guetta. A început de anul trecut în Las Vegas, și o face deja în Ibiza, cu petrecerea F*** I’m Famous de la Ushuaïa.

În 2011 a ajuns pe locul 1 în publicația DJ Mag, singurul clasament incontestabil al EDM (electronic dance music), iar de atunci nu a mai coborât niciodată sub locul șapte. Zece ani mai târziu, el se află din nou în top.

David Guetta a ajuns să învețe spaniola din dragoste pentru Ibiza, o insulă pe care a descoperit-o în anii 1980. După ani de zile în care s-a întors pe insulă și s-a îndrăgostit de ea în fiecare zi, s-a simțit jenat de incapacitatea sa de a comunica fluent cu localnicii. Același DJ care a început prin a împărți pliante pentru a se promova și-a vândut catalogul muzical, reprezentând 20 de ani de muncă, către Warner Music pentru puțin peste 100 de milioane de euro, potrivit Financial Times, deși Guetta era milionar cu mult înainte.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Înainte să fie cel mai de success DJ din lume, Guetta cânta în cluburi mici din Ibiza

Timp de zeci de ani, Guetta nu a vrut să dețină nimic și a stat mereu în hoteluri sau în locuințe închiriate. Până când a ales Ibiza. Casa cunoscută sub numele de Villa Titanium – după numele unuia dintre single-urile sale -, situată pe drumul spre San Josep, nu este doar cea mai scumpă din Ibiza, ci și una dintre cele mai scumpe 11 case din lume, conform listei Forbes din 2016. L-a costat 30 de milioane de euro și astăzi aparține fostei sale soții, Cathy Lobé, care o închiriază pentru 250.000 de euro pe săptămână.

Guetta a divorțat de Cathy Lobé, după 25 de ani de relație și doi copii, iar din 2016 este împreună cu Jessica Ledon. Artistul s-a stabilit acum în Ibiza, unde va concerta la Ushuaia în fiecare luni până pe 3 octombrie și vinerea la Hï, cu Future Rave, până pe 30 septembrie. Guetta se bucură de apele Mediteranei la bordul iahtului Charlie Fox, care are o lungime de 21,7 m, trei dormitoare și poate găzdui până la 12 persoane.

El și partenera sa sunt împreună din 2016 și, deși el este cu 25 de ani mai în vârstă, faptul că se menține într-o formă fizică atât de bună – nu bea, nu fumează și nu se droghează -, alături de statutul său de star mondial al muzicii dance și de un parcurs biografic pentru două romane, reprezintă o acreditare incontestabilă pentru cea mai sinceră dintre iubiri.