• Cyndi Lauper a încheiat un parteneriat cu firma suedeză care se află în spatele concertului virtual imersiv ABBA Voyage.
  • Ea urmărește să reproducă o „piesă de teatru imersivă” care transportă publicul în New York-ul în care a crescut.
  • „Este vorba despre locul de unde am venit și despre cele trei femei care au avut o mare influență în viața mea, mama mea, bunica și mătușa mea”.

Legendara vedetă pop Cyndi Lauper, care a devenit faimoasă în anii 1980 cu hituri precum „Time After Time” și „Girls Just Want To Have Fun”, a încheiat un parteneriat cu firma suedeză care se află în spatele concertului virtual imersiv ABBA Voyage, conform AP News.

Parteneriatul anunțat joi de Pophouse Entertainment Group, cofondat de cântărețul ABBA, Björn Ulvaeus, presupune achiziționarea unei părți majoritare din muzica premiatei cântărețe și compozitoare. Scopul este de a dezvolta noi modalități de a aduce muzica lui Lauper fanilor și publicului tânăr prin noi spectacole și experiențe live.

Lauper a declarat că a fost de acord cu vânzarea, pentru o sumă nedezvăluită, atunci când a devenit evident că firma suedeză nu era interesată doar de bani. La patru decenii de la lansarea albumului său solo, originară din Queens, în vârstă de 70 de ani, încă debordează de idei și de energie pentru a le aduce pe scenă.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Lauper a spus că nu urmărește să reproducă supernova strălucitoare adusă pe scenă în ABBA Voyage, unde tehnologia stupefiantă oferă avataruri digitale ale membrilor trupei ABBA așa cum arătau în anii 1970, ci mai degrabă o „piesă de teatru imersivă” care transportă publicul în New York-ul în care a crescut.

„Este vorba despre locul de unde am venit și despre cele trei femei care au avut o mare influență în viața mea, mama mea, bunica și mătușa mea”, a spus ea.

Lauper militează de mult timp pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen, iar hitul ei din 1983 „Girls Just Want to Have Fun”, reinventat de alte artiste de-a lungul anilor, a devenit un imn feminist.

„Am crescut cu trei femei. Am văzut foarte clar lipsirea de drepturi. Și am văzut luptele, am văzut bucuria, am văzut dragostea”, a spus ea. „Și asta m-a făcut să ies cu mănușile de box pe mine”.

Lauper speră ca noul spectacol să readucă puțin la viață amintirile acelor femei, împreună cu „motivele pentru care am cântat anumite cântece și lucrurile despre care am scris”.

Citește și: