• Jocul EA Sports FC 24 se va lansa oficial în această noapte pe console și PC.
  • Pentru prima dată după 30 de ani, jocul celor de la EA nu se mai numește FIFA.
  • Seria FIFA a ajuns să genereze 2 miliarde de dolari în 2020 pentru EA Sports.

Mai sunt doar câteva ore până începe oficial o nouă eră în lumea gamingului: în această seară, după miezul nopții, va fi lansat oficial jocul EA Sports FC 24, primul după 30 de ani care nu mai poartă denumirea FIFA după ce s-a încheiat parteneriatul dintre EA Sports și forul internațional.

Rar se întâmplă ca o companie de pe poziție de forță să facă o asemenea schimbare drastică. Până și specialiștii în branding spun că nu există termen de comparație pentru această situație. Acronimul FIFA devenise sinonim cu jocul, însă EA Sports pariază că fanii vor rămâne pentru joc.

EA Sports a mizat pe marketing

Ceea ce reprezintă un pariu uriaș. Cum spuneai: în 2010, franciza era evaluată la 500 de milioane de dolari. Zece ani mai târziu ajunsese la 2 miliarde de dolari. Acestea fiind spuse, EA Sports vedem că a mizat enorm în zona de marketing pentru a convinge oamenii că lucrurile nu se schimbă pentru gameri. Că este un upgrade. Personal, l-am jucat în ultima săptămână deoarece versiune Ultimate Team a fost lansată mai devreme și pot spune că m-a cucerit pe parte de gameplay, fiind mult mai realist ca precedentul joc. Când joci cu o echipă, chiar simți că tu controlezi acea echipă care are stilul din lumea reală.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și: