• Directorul executiv al SpaceX și Tesla susține că acuzația este motivată politic, în timp ce încearcă să achiziționeze Twitter.
  • Musk a negat afirmațiile dintr-un reportaj de presă potrivit cărora ar fi hărțuit sexual o însoțitoare de bord pe un avion privat în 2016.
  • Potrivit declarației, după incident, însoțitoarea a simțit că este marginalizată în munca sa.

Miliardarul Elon Musk a spus că acuzațiile sunt „total neadevărate” dintr-un reportaj de presă, potrivit cărora CEO-ul Tesla ar fi hărțuit sexual o însoțitoare de bord într-un avion privat în 2016. Site-ul de știri Business Insider a relatat joi că compania SpaceX a lui Musk a plătit 250.000 de dolari în 2018 pentru a soluționa o plângere de hărțuire sexuală din partea unei însoțitoare de zbor de pe un avion privat fără nume.

Articolul a citat o sursă anonimă care a declarat că era prietenă cu însoțitoarea de bord. Prietena a dat o declarație ca parte a procesului de soluționare privată, potrivit articolului. Elon Musk a declarat că acuzațiile sunt „complet neadevărate” și a provocat sursa să dovedească afirmațiile împotriva sa. Musk și SpaceX nu au răspuns la solicitările Reuters de a comenta articolul din Business Insider sau la tweet-urile de replică ale omului de afaceri.

Vineri, Business Insider a declarat: „Ne menținem povestea noastră, care se bazează pe documente și interviuri și care vorbește de la sine”. Însoțitoarea de zbor a ajuns să creadă că respingerea presupusei propuneri indecente a domnului Musk i-a afectat oportunitățile de a lucra la SpaceX și acest lucru a determinat-o să angajeze un avocat în 2018.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Compania spațială a făcut înțelegerea pe cale amiabilă și a inclus un acord de confidențialitate care a împiedicat-o pe însoțitoarea de bord să vorbească despre acest lucru, potrivit Business Insider. Acesta nu a menționat numele prietenului sau al însoțitoarei de zbor.

Musk, care este, de asemenea, director executiv al Tesla și se află în mijlocul unui efort controversat de a cumpăra Twitter, a declarat miercuri că va vota republican în loc de democrat, prezicând că va urma o „campanie de trucuri murdare împotriva mea”. În articolul din Business Insider, el a fost citat spunând că povestea însoțitoarei de zbor a fost o „lovitură motivată politic” și că există „mult mai multe lucruri în această poveste”.

Joi seară, Musk a scris pentru prima dată pe Twitter: „Atacurile împotriva mea ar trebui privite printr-o lentilă politică – acesta este manualul lor standard (disprețuitor) – dar nimic nu mă va descuraja să lupt pentru un viitor bun și pentru dreptul vostru la libertatea de exprimare.”