• Directorul executiv al SpaceX și Tesla susține că acuzația este motivată politic, în timp ce încearcă să achiziționeze Twitter.
  • Musk a negat afirmațiile dintr-un reportaj de presă potrivit cărora ar fi hărțuit sexual o însoțitoare de bord pe un avion privat în 2016.
  • Potrivit declarației, după incident, însoțitoarea a simțit că este marginalizată în munca sa.

Miliardarul Elon Musk a spus că acuzațiile sunt „total neadevărate” dintr-un reportaj de presă, potrivit cărora CEO-ul Tesla ar fi hărțuit sexual o însoțitoare de bord într-un avion privat în 2016. Site-ul de știri Business Insider a relatat joi că compania SpaceX a lui Musk a plătit 250.000 de dolari în 2018 pentru a soluționa o plângere de hărțuire sexuală din partea unei însoțitoare de zbor de pe un avion privat fără nume.

Articolul a citat o sursă anonimă care a declarat că era prietenă cu însoțitoarea de bord. Prietena a dat o declarație ca parte a procesului de soluționare privată, potrivit articolului. Elon Musk a declarat că acuzațiile sunt „complet neadevărate” și a provocat sursa să dovedească afirmațiile împotriva sa. Musk și SpaceX nu au răspuns la solicitările Reuters de a comenta articolul din Business Insider sau la tweet-urile de replică ale omului de afaceri.

Vineri, Business Insider a declarat: „Ne menținem povestea noastră, care se bazează pe documente și interviuri și care vorbește de la sine”. Însoțitoarea de zbor a ajuns să creadă că respingerea presupusei propuneri indecente a domnului Musk i-a afectat oportunitățile de a lucra la SpaceX și acest lucru a determinat-o să angajeze un avocat în 2018.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Compania spațială a făcut înțelegerea pe cale amiabilă și a inclus un acord de confidențialitate care a împiedicat-o pe însoțitoarea de bord să vorbească despre acest lucru, potrivit Business Insider. Acesta nu a menționat numele prietenului sau al însoțitoarei de zbor.

Musk, care este, de asemenea, director executiv al Tesla și se află în mijlocul unui efort controversat de a cumpăra Twitter, a declarat miercuri că va vota republican în loc de democrat, prezicând că va urma o „campanie de trucuri murdare împotriva mea”. În articolul din Business Insider, el a fost citat spunând că povestea însoțitoarei de zbor a fost o „lovitură motivată politic” și că există „mult mai multe lucruri în această poveste”.

Joi seară, Musk a scris pentru prima dată pe Twitter: „Atacurile împotriva mea ar trebui privite printr-o lentilă politică – acesta este manualul lor standard (disprețuitor) – dar nimic nu mă va descuraja să lupt pentru un viitor bun și pentru dreptul vostru la libertatea de exprimare.”