• Elon Musk a declarat că echipa sa va face un eșantion aleatoriu de 100 de adepți ai Twitter pentru a vedea câți dintre utilizatorii platformei sunt de fapt roboți.
  • Musk a declarat că va efectua propriile cercetări pentru a afla câți utilizatori Twitter sunt conturi false.
  • Twitter a declarat într-un document public din această lună că mai puțin de 5% dintre utilizatori sunt conturi false sau de spam.

Musk a fost în discuții pentru a cumpăra platforma de socializare timp de mai multe săptămâni, dar afacerea de 36 de miliarde de lire sterline este acum în așteptare după ce o cercetare a Twitter a arătat că doar 5% dintre utilizatori sunt falși sau spam. Elon Musk, directorul general al Tesla, a avertizat în glumă că „roboții sunt furioși”, după ce a anunțat că a pus temporar în așteptare acordul de cumpărare a Twitter.
Musk a intrat pe Twitter pentru a posta în glumă: „Roboții sunt supărați că sunt numărați”.

Aceasta vine după ce o cercetare a constatat că mai puțin de 5% dintre utilizatorii site-ului de socializare erau compuși din spam sau conturi false. Tranzacția de 44 de miliarde de dolari (36 de miliarde de lire sterline) cu Twitter se pregătește de câteva săptămâni.

Dar ieri, după ce magnatul afacerilor a distribuit un link de la Reuters care prezenta un nou studiu de la Twitter, el a spus că afacerea ar putea fi pe butuci. Tweetul lui Musk spunea: „Afacerea Twitter este temporar suspendată în așteptarea unor detalii care să susțină calculele conform cărora conturile spam / false reprezintă într-adevăr mai puțin de 5% din utilizatori.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Potrivit Bloomberg, acțiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 11% aproape imediat după tweet, în timp ce acțiunile Tesla au crescut cu 4,9%.

Twitter a anunțat pe 25 aprilie că a acceptat oferta de cumpărare a lui Musk. O săptămână mai târziu, Twitter a declarat într-un document public că, în primul trimestru, conturile false sau de spam au reprezentat mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili.