• Un pachet din partea lui Elon Musk a fost trimis în spațiu cu numeroase bunătăți de Ziua Recunoștinței de care se vor bucura astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS).
  • Printre aceste bunătăți se numărau înghețată, fasole verde, deserturi cu mere și afine, plăcintă de dovleac și bomboane de porumb.
  • Pe lângă bunătățile de sărbători, misiunea a transportat 3.500 kg de produse de cercetare, materiale științifice, provizii pentru echipaj și hardware.

Un pachet din partea lui Elon Musk a fost trimis în spațiu cu numeroase bunătăți de Ziua Recunoștinței de care se vor bucura astronauții de pe Stația Spațială Internațională (ISS). În cea mai recentă lansare a lui Musk de la SpaceX, racheta Falcon 9 a companiei a lansat sâmbătă după-amiază (26 noiembrie) cea de-a 26-a misiune Dragon Commercial Resupply Services către ISS.

Pe lângă bunătățile de sărbători, misiunea a transportat 3.500 kg de produse de cercetare, materiale științifice, provizii pentru echipaj și hardware. Printre aceste bunătăți se numărau înghețată, fasole verde, deserturi cu mere și afine, plăcintă de dovleac și bomboane de porumb. Musk, care a fondat SpaceX în 2002 și care în prezent este directorul general al companiei, a intrat pe Twitter pentru a sărbători lansarea în timpul weekend-ului de Ziua Recunoștinței. Pe lângă faptul că se vor bucura de deliciosul lor pachet, astronauții vor folosi semințe de roșii pitice care le-au fost trimise pentru unul dintre experimentele NASA.

Agenția spațială a declarat că cercetătorii au cultivat „o varietate de frunze verzi” după ce au testat creșterea plantelor pe stația spațială, concentrându-se acum pe roșii. NASA a declarat: „O sursă continuă de hrană nutritivă este esențială pentru misiunile de explorare de lungă durată, iar dieta tipică a astronauților, preambalată, ar putea fi completată cu alimente proaspete produse în spațiu.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Savoarea, mirosul, suculența și textura fructelor cultivate sunt așteptate să fie evaluate de cercetători în diferite intervale ale experimentului. Gioia Massa, cercetător științific în domeniul producției de culturi spațiale și cercetător principal al NASA, a declarat pentru CNN: Roșiile vor fi o nouă aventură pentru noi, cei din echipa de vegetarieni, încercând să ne dăm seama cum să menținem aceste plante însetate bine udate fără a le uda prea mult.”

Posibilitățile experimentului ar putea avea implicații uriașe pentru astronauți, NASA dezvăluind că acesta ar putea permite astronauților să ofere capacități de diagnosticare” sau să testeze alimentele, apa și suprafața pentru orice contaminare, fie că se află în spațiu, fie că se află pe suprafața Lunii sau a planetei Marte.