• Irakienii o citează adesea pe Enas Taleb, o actriță cu forme, ca ideal de frumusețe, se arată în articol.
  • Actrița a spus că s-a confruntat cu comentarii de intimidare pe rețelele de socializare.
  • Taleb, în vârstă de 42 de ani, se numără printre cele mai cunoscute actrițe din Irak și are nouă milioane de urmăritori pe Instagram.

O actriță irakiană a declarat că dă în judecată ziarul Economist pentru că a folosit o poză cu ea pentru a ilustra un articol despre femeile arabe care sunt mai grase decât bărbații. Enas Taleb a declarat că imaginea a fost folosită în afara contextului, fără permisiunea ei, și că i-a încălcat intimitatea. De asemenea, ea a susținut că imaginea a fost photoshopată.

Cunoscuta actriță și prezentatoare de talk-show a declarat într-un interviu că a început o acțiune în justiție în Marea Britanie. The Economist nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Articolul, intitulat De ce femeile sunt mai grase decât bărbații în lumea arabă, a fost publicat la sfârșitul lunii iulie, folosind o fotografie a doamnei Taleb făcută în urmă cu nouă luni la Festivalul Internațional Babylon din Irak.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Articolul susține că sărăcia și restricțiile sociale care țin femeile în casă se numără printre motivele pentru care mai multe femei arabe decât bărbați sunt supraponderale. Un alt motiv, se afirmă în articol, ar putea fi faptul că formele sunt considerate de unii bărbați ca fiind mai atractive.

Irakienii o citează adesea pe Enas Taleb, o actriță cu forme, ca ideal de frumusețe, se arată în articol. Taleb a catalogat articolul drept o insultă la adresa femeii arabe în general și a femeilor irakiene în special, întrebând de ce The Economist se interesează de femeile grase din lumea arabă și nu din Europa sau SUA.

Vorbind pentru postul de televiziune al-Arabiya TV finanțat de Arabia Saudită din Iordania, ea a spus că s-a confruntat cu comentarii de intimidare pe rețelele de socializare. De asemenea, ea a declarat pentru revista New Lines că este sănătoasă și fericită cu felul în care arată.

Pentru mine, asta este tot ce contează, a spus ea. Taleb, în vârstă de 42 de ani, se numără printre cele mai cunoscute actrițe din Irak și are nouă milioane de urmăritori pe Instagram. În interviul acordat postului de televiziune al-Arabiya, ea a declarat că The Economist a avut ghinion că a supărat-o.

Ei nu știau că sunt o celebritate și o figură publică”, a spus ea. Pot transforma crizele în câștiguri. Articolul din The Economist s-a confruntat, de asemenea, cu critici pe rețelele de socializare, acuzat că este rasist, sexist și că le face de rușine pe femeile arabe.