• Premiile sunt considerate pe scară largă ca fiind predictorii pentru Premiile Oscar, care vor avea loc luna viitoare.
  • Sam Elliott a câștigat premiul pentru cel mai bun actor masculin într-un serial limitat pentru rolul său de cowboy din 1883, un spin-off al serialului Yellowstone.
  • Jean Smart a primit trofeul pentru cea mai bună actriță într-o comedie – premiul a fost acceptat de colegul ei de scenă, Christopher McDonald, deoarece se recuperează după o operație la inimă.

Everything Everywhere All At Once a câștigat trofeul pentru cea mai bună distribuție de film la premiile Screen Actors Guild. Filmul de aventuri științifico-fantastice este despre o imigrantă chinezo-americană de vârstă mijlocie și soțul ei, care se străduiesc să își completeze taxele în timp ce Fiscul le verifică spălătoria.

Vedeta filmului, Michelle Yeoh, a câștigat premiul pentru rolul principal feminin, în timp ce Ke Huy Quan a câștigat premiul pentru cel mai bun actor secundar masculin, iar Jamie Lee Curtis a câștigat premiul pentru cel mai bun actor secundar feminin. Primind trofeul la ceremonia de la Los Angeles, Yeoh a spus Acest lucru nu este doar pentru mine. Este pentru fiecare fetiță care seamănă cu mine. Vă mulțumesc că mi-ați oferit un loc la masă”.

Quan, un actor vietnamezo-american care a fost un copil-vedetă înainte de a lua o pauză lungă de la actorie, a declarat că este primul asiatic care câștigă la categoria sa. El a adăugat: Când am renunțat la actorie, a fost pentru că existau foarte puține oportunități. Peisajul arată atât de diferit acum decât înainte. Mulțumesc tuturor celor din această sală care au contribuit la aceste schimbări.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Curtis, care a interpretat rolul agentului fiscal în film, a spus: Am fost foarte încântat să vă mulțumesc: Am 64 de ani și acest lucru este pur și simplu uimitor.”

Printre ceilalți câștigători s-au numărat Brendan Fraser pentru cel mai bun actor de film masculin în filmul The Whale, Abbott Elementary a câștigat premiul pentru cel mai bun ansamblu de comedie de televiziune, iar The White Lotus a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

Jessica Chastain a fost desemnată cea mai bună actriță într-un serial limitat pentru interpretarea cântăreței country Tammy Wynette în George & Tammy.