• Premiile sunt considerate pe scară largă ca fiind predictorii pentru Premiile Oscar, care vor avea loc luna viitoare.
  • Sam Elliott a câștigat premiul pentru cel mai bun actor masculin într-un serial limitat pentru rolul său de cowboy din 1883, un spin-off al serialului Yellowstone.
  • Jean Smart a primit trofeul pentru cea mai bună actriță într-o comedie – premiul a fost acceptat de colegul ei de scenă, Christopher McDonald, deoarece se recuperează după o operație la inimă.

Everything Everywhere All At Once a câștigat trofeul pentru cea mai bună distribuție de film la premiile Screen Actors Guild. Filmul de aventuri științifico-fantastice este despre o imigrantă chinezo-americană de vârstă mijlocie și soțul ei, care se străduiesc să își completeze taxele în timp ce Fiscul le verifică spălătoria.

Vedeta filmului, Michelle Yeoh, a câștigat premiul pentru rolul principal feminin, în timp ce Ke Huy Quan a câștigat premiul pentru cel mai bun actor secundar masculin, iar Jamie Lee Curtis a câștigat premiul pentru cel mai bun actor secundar feminin. Primind trofeul la ceremonia de la Los Angeles, Yeoh a spus Acest lucru nu este doar pentru mine. Este pentru fiecare fetiță care seamănă cu mine. Vă mulțumesc că mi-ați oferit un loc la masă”.

Quan, un actor vietnamezo-american care a fost un copil-vedetă înainte de a lua o pauză lungă de la actorie, a declarat că este primul asiatic care câștigă la categoria sa. El a adăugat: Când am renunțat la actorie, a fost pentru că existau foarte puține oportunități. Peisajul arată atât de diferit acum decât înainte. Mulțumesc tuturor celor din această sală care au contribuit la aceste schimbări.”

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Curtis, care a interpretat rolul agentului fiscal în film, a spus: Am fost foarte încântat să vă mulțumesc: Am 64 de ani și acest lucru este pur și simplu uimitor.”

Printre ceilalți câștigători s-au numărat Brendan Fraser pentru cel mai bun actor de film masculin în filmul The Whale, Abbott Elementary a câștigat premiul pentru cel mai bun ansamblu de comedie de televiziune, iar The White Lotus a câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic.

Jessica Chastain a fost desemnată cea mai bună actriță într-un serial limitat pentru interpretarea cântăreței country Tammy Wynette în George & Tammy.